de pirított kenyérkocka ősz
óta mindig van itthon. Télen főleg krémleveshez, most pedig salátához
használom. Sok paradicsom, sajt (feta,
mozzarella) vagy tonhal, zöldfűszer (általában bazsalikom vagy borsmustár)
és esetleg egy kis extra íz (lilahagyma vagy fokhagyma) minidig van
otthon.
A kenyér pedig legyen jól átsütve a sütőben (nem csak kicsit megpirítva), akkor sokáig ropogós marad.
Ezek pedig a néha felbukkanó kedvencek:
Pizza: ritkán sütök, de akkor mindig fagyasztok le pizzalapot, aztán csak egy kis feltét kell rá és pár perc sütés után kész az ebéd.
Szilvás- és barackos gombóc: ha már nekiállok, dupla adagot gyúrok (2 kg főtt, áttört krumpli, 50 dkg liszt, 4 evőkanál olaj vagy zsír, 1 tojás - ez elhagyható, só), a nyers gombócok felét azonnal fagyasztom tálcán, ha keményre fagyott, zacskózom. Kiolvasztáskor arra kell ügyelni, hogy a gombóc ne olvadjon amorfra, főzéskor még legyen formája, és nem lesz vele gond.
Nagyon várom már, hogy valami tésztaszószt is csinálhassak, krémeset padlizsánból és sültpaprikából, vagy darabosat cukkiniből, padlizsánból sok paradicsommal, hűtőben mindegyik eláll 1-2 hétig (vagy tovább).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése