sikerült, Luca napjára megsütöttem a lussebullart! Nagyon finom a tésztája és sokféleképpen formázható, sütök máskor is. Több formát is kipróbáltam, de a tésztát lágyabbra hagytam, mint kellett volna, így sütés után kicsit összeesett (az ízén ez szerencsére nem változtat sőt, a lágyabb tészta tovább marad puha).
Recept: Lussebullar - svéd Luca napi sütemény Limarától
Formázás: Sara Bakar bejegyzésében van pár ötlet
5 megjegyzés:
hú, de jól néz ki! :)
Lám, hogy terjednek a svéd szokások!:) Nálunk senki sem szereti a sáfrányos kalácsot, így én pár év próbálkozás után felhagytam vele.
KicsiKató, köszönöm szépen :-)
Fidike, a sáfrányhoz én se ragaszkodom. Még lesz a következőbe, de újat nem veszek. A tészta nagyon finom és a formázása aranyos, nálam nyerő.
Szeretem a svéd sütiket, gondoltam rá, hogy jövőre a gasztrotúrámban skandináv ételeket próbálok ki (persze főleg sütiket, mi mást), de aztán mást találtam. Szóval marad az évi egy-két finomság. Volt egy gasztroblog, nagyon szerettem, de sajnos már a nevére sem emlékszem. Tuti megszűnt (van kinyomtatott receptem, az alapján kerestem), de sehol. Ott legelésztem régebben, nagyon élveztem!
De guszta! Nagyon ügyes vagy! Biztos fincsi is!
Köszi Jucus :-)
Megjegyzés küldése