2014. december 14.

Évek óta terveztem, de idén végre

sikerült, Luca napjára megsütöttem a lussebullart! Nagyon finom a tésztája és sokféleképpen formázható, sütök máskor is. Több formát is kipróbáltam, de a tésztát lágyabbra hagytam, mint kellett volna, így sütés után kicsit összeesett (az ízén ez szerencsére nem változtat sőt, a lágyabb tészta tovább marad puha).


Recept: Lussebullar - svéd Luca napi sütemény Limarától
Formázás: Sara Bakar bejegyzésében van pár ötlet

5 megjegyzés:

KicsiKató írta...

hú, de jól néz ki! :)

Rita írta...

Lám, hogy terjednek a svéd szokások!:) Nálunk senki sem szereti a sáfrányos kalácsot, így én pár év próbálkozás után felhagytam vele.

florentine írta...

KicsiKató, köszönöm szépen :-)

Fidike, a sáfrányhoz én se ragaszkodom. Még lesz a következőbe, de újat nem veszek. A tészta nagyon finom és a formázása aranyos, nálam nyerő.
Szeretem a svéd sütiket, gondoltam rá, hogy jövőre a gasztrotúrámban skandináv ételeket próbálok ki (persze főleg sütiket, mi mást), de aztán mást találtam. Szóval marad az évi egy-két finomság. Volt egy gasztroblog, nagyon szerettem, de sajnos már a nevére sem emlékszem. Tuti megszűnt (van kinyomtatott receptem, az alapján kerestem), de sehol. Ott legelésztem régebben, nagyon élveztem!

Jucus írta...

De guszta! Nagyon ügyes vagy! Biztos fincsi is!

florentine írta...

Köszi Jucus :-)