Egy elrontott diós lap helyett úgy két éve sütöttem inkább egy másikat, az elrontott meg (a hígabb tészta miatt laposabb lett kicsit, mint a többi), maradt otthon, harmadolva, szólóban. Azóta elég gyakran készítem így sima hétvégeken.
Az összekevert tészta állaga szerintem akkor jó, ha könnyen teríthető, de nem folyik. Ezt a diós és a mákos esetén könnyű elérni, ha utoljára adagolom a diót és a mákot, a kakaónál viszont a kakaó minősége meghatározó, holland kakaóporból szerintem elég bele kettő is.
Tojásmentes torta változata itt olvasható.
Friss infó: mivel az ecet és olaj már nem elérhető, itt egy másik link, margarin helyett a krémet vajjal csinálom.
8 megjegyzés:
Egy-egy lap sütési ideje?
Gondolom a nagy "gázos tepsiben" sülhet, ugye?!
Márta, 25×38cm-es a tepsim, de lehet a gáztepsi is (enyém 33×33 cm, tehát kb. ugyanaz a méret). A sütési időt csak tippelni tudom sajnos, úgy 10 perc körül van, vékony lap, hamar megvan. Vagy tűpróba kell, vagy ha a közepét megérinted, és érzed, hogy masszív, nem marad nyoma az érintésnek, akkor már jó.
Hű, nagyon guszta, én szerintem ki fogom próbálni, mert a család előnyben részesíti a krémes sütiket. Köszi!
Tanúsíthatom, hogy nagyon finom! Sokszor készítettem már, mindenféle formában: minden lapot dióval például vagy teljesen sima változatban is, egyszerűen csak liszttel. Mindenhogyan isteni:)
aranyperzsa, a sima változat bennem is felmerült, de nem próbáltam még ki. azt mivel töltöd?
szerintem érdemes lehet kipróbálni a diós után csak mákos lapokból elkészíteni :) mondjuk én a a mákos verziót citromos krémmel tölteném. de akkor ugye, már talán semmi köze nem lenne az eredetihez :) na ezt a csíkos sütit is meg kell egyszer sütnöm!
Minden változatot ugyanazzal a grízes krémmel töltök meg.
MrsYarnart, én kipróbáltam a mákos lapot is, de az nem vált be, mert ennél viszont sokkal finomabb mákos sütiket ettem. valahogy nem állt össze az íze, pl. a bögrés mákos sokkal finomabb. ez a süti a szemre is nagyon hat, tudod, szem-szájnak ingere:-)
aranyperzsa, ezt a simát viszont egyszer ki kell próbálnom!
Megjegyzés küldése