2012. október 3.

A gasztrotúra első hónapjában

(1) sütöttem baklavát - finom, de elég nehéz volt eltüntetni a tepsi tartalmát

(2) kókuszos kekszet - csokizva király

(3) sütinyalókát - aggódtam az aprítás miatt, de ez  a tészta erre van kitalálva, simán csak egy deszkán vékonyra szeltem és atomjaira hullott. legközelebb (mert lesz legközelebb, több is, úgy érzem) a répatortás változatát fogom megsütni, meg a vörösbársonyosat, meg a kókuszos-citromosat, csak legyen rá alkalom

(4) és azért befutott egy nemsüti is, a zöldséges lepények egyik változata, a cukkinis, fenyőmagos, nálam tökmaggal és túróval. 


Októberben pedig a szebbnél szebb ételek világába szeretnék barangolni. Mindig elbűvöl, hogy egy tésztából sok kreativitással és egy kis munkával milyen meglepő formákat lehet kihozni.

A kelt tészta talán a legjobb alany erre, a buktákon, csigákon, fonott kalácsokon, briósokon túl ott a kolbászos papucs, a napraforgó, a virslis lábtörlő, a napraforgó kenyér, vagy a krokodil.

A leveles tésztából szezonális most az almarózsa és a körte ketrecben.

Nigella hasselback krumplijával is régóta szemezek, (magyarul pl. itt), jól variálható és egyszerű, csak neki kellene végre állni!

Nincsenek megjegyzések: