(1) sütöttem baklavát - finom, de elég nehéz volt eltüntetni a tepsi tartalmát
(2) kókuszos kekszet - csokizva király
(3) sütinyalókát - aggódtam az aprítás miatt, de ez a tészta erre van kitalálva, simán csak egy deszkán vékonyra szeltem és atomjaira hullott. legközelebb (mert lesz legközelebb, több is, úgy érzem) a répatortás változatát fogom megsütni, meg a vörösbársonyosat, meg a kókuszos-citromosat, csak legyen rá alkalom
(4) és azért befutott egy nemsüti is, a zöldséges lepények egyik változata, a cukkinis, fenyőmagos, nálam tökmaggal és túróval.
Októberben pedig a szebbnél szebb ételek világába szeretnék
barangolni. Mindig elbűvöl, hogy egy tésztából sok kreativitással és egy
kis munkával milyen meglepő formákat lehet kihozni.
A
kelt tészta talán a legjobb alany erre, a buktákon, csigákon, fonott kalácsokon,
briósokon túl ott a kolbászos papucs, a napraforgó, a virslis lábtörlő, a napraforgó kenyér, vagy a krokodil.
A leveles tésztából szezonális most az almarózsa és a körte ketrecben.
Nigella hasselback krumplijával is régóta szemezek, (magyarul pl. itt), jól variálható és egyszerű, csak neki kellene végre állni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése