2014. augusztus 18.

Augusztus elején végre

leültem a varrógép elé (elég régóta tervezem), és némi magyarázat (tisztázás, orsó, alsó szál és ehhez hasonlók) után rögtön táskavarráshoz fogtam.

No és mi más is lehetne fontosabb (és első lépésben megvalósítható), mint egy uzsistáska? Mert aki minden nap viszi az ebédjét, tudja, nem egyszerű használható táskát találni. A horgolt táskám tökéletes mását aránylag egyszerűen meg is találtam (pinterst kezdőlap sewing keresőszó), majd némi töprengés után hozzáfogtam.

A fülnél persze elakadtam, először csináltam simán egy fület, aztán amikor láttam, hogy menni fog, varrtam egy táskát. Meg még egyet és egy harmadikat az itthon talált mindenféle anyagokból. Közben a lépéseken kicsit változtattam, de csak rájöttem, hogy érdemes megvarrni ezt a táskát. Mármint egy kezdőnek.

Ilyen lett.


A Színre szín fb oldalán találtok fázisfotókat is, ez után oda fogom azokat feltölteni, hátha más is most kezdi a varrást.

3 megjegyzés:

Rita írta...

Egyszerűen nagyszerű! Köszi a linket!

Maris írta...

Jaj, szögletes aljú ebédhordó zacsi, ami nem ronda, hanem szép!!!!!! Hiánypótló darab, egyszerűen soha semminek nem akkora az alja, mint a doboz, amibe épp az aznapi ebédemet pakoltam. (Én is egész napra csomagolok, de úgy egész napra, hogy néha már a vacsi is velem jön reggel.)

Jut is eszembe: a csíkosteszkóban iszonyú jó ebédesdobozokat lehet kapni, mondjuk nem olcsón, de jaj, legszívesebben az ÖSSZESET megvettem volna! (Sistema a neve, és ha nincs belőle tízféle, akkor egy se... leveses bögre, többféle rekeszes tartó, emeletes és sokfelé osztott uzsonnás doboz, meg minden.)

florentine írta...

Ugye Maris, érted a lényeget, látom :-)

Ilyen bento dobozra évek óta vágyom, de sose jön össze. Most pl. azért nem, mert éppen hétfőn jártam csíkosban, de ilyen velem úgy félévente (vagy ritkábban esik meg). Na majd egyszer ilyenem is lesz!