2014. augusztus 6.

Centiztetek már

fonallal? Nagyon izgalmas. Tíz gombóc Cotton lightot vettem, azt hittem, bőven elég lesz, hiszen a ravellom kijött 30 dekából. A felén túl azonban már nem olyan biztos.


Hat gombóc után alig van meg a caramel teste, és az ujjai sehol, úgyhogy most kicsit pontosítani kell a terveket. Milyen is legyen, mert választék azért van ám bőven. Találtam is két fazont, ami nagyon tetszik.

1. Lehet 3/4-es ujjú (szeretem a 3/4-es ujjat), de akkor a testét kicsit hosszabbra kell hagyni. Az ujjába nem kell szín, tehát a két zöld gombóc mehet az aljára. Mennyi kell egy 3/4-es ujjba? Hamarosan kiderül. Ilyen Yukie kardigánja (itt tudjátok megnézni).

2. Vagy lehet rövid a dereka (mint Michelle kardigánja), de akkor hosszú ujj illik hozzá. És ami ebben a fazonban a nehézség: eltalálni a csík vastagságát, sőt, még össze is hozni az ujjak és a derékrész csíkját. Mert az ujján vastagabb, a derekán vékonyabb csíkos verziót nem szeretnék (mint például ez).

Szóval ha valaki caramellre vágyik, van benne lehetőség bőven!

7 megjegyzés:

aarkus írta...

Hát hajrá, az alap megvan, jöhet az élvezet. :-) Nekem a háromnegyedes ujjú a kedvencem.

Kamilla írta...

Nekem a rövid, kék-szürke tetszik legjobban. De az se zavar, hogy a harmadikon nem egyforma a csík az ujján és az alján :-D

florentine írta...

Hölgyeim és Hölgyeim, eddig 1:1 az állás, várom a további szavazatokat :-D

Jucus írta...

Nekem Yukie-é tetszik jobban, de én a magam gömböc alkatából indulok ki. Egyre jobban tetsz ez a kardi!

florentine írta...

Yukie vezet :-)

MrsYarnart írta...

ritkán tudom pontosan kiszámolni mennyi fonal kell. így aztán többnyire vásárolok még hozzá (így jártam egy kendővel, ma érkezett a pótfonál) vagy kicsit átalakítom, mint te :) Nálam is Yukie vezet :D
Hajrá!

florentine írta...

Yukie az összesített szavazás alapján két testhosszal vezet :)

azt hittem, később egyszerűbb lesz...