Évekkel korábban már sütöttem ezt a kekszet, a burgonyakeményítő szerintem elengedhetetlen, kukoricakeményítővel nekem kiment a formájából. Elfelejtettem viszont, hogy valami íz nem ártana neki. A legkézenfekvőbb a citromhéj, vagy egy kevés mák egészben.
A könyv szerint gyúrjunk a tésztából kis labdákat, egy kicsit lapítsuk ki és nyomjunk az ujjunkkal kis mélyedéseket a közepébe, majd töltsük meg egy kis lekvárral. Ezt kihagytam, habzsákkal formáztam inkább, mert a sült lekvárpöttyöt nem szeretem.
kb. 30 darabhoz
125 g puha vaj vagy kockamargarin
½ dl (3 evőkanál) cukor
1 tojássárgája
2 ½ dl (1 csésze) burgonyakeményítő
Keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a tojássárgáját és a keményítőt. Formázzuk és töltsük kedvünk szerint. Helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd süssük a sütő középső rácsán nagyjából 12-15 percig. Ha az alja pirul, akkor már jó, de még nagyon puha. A sütőből kivéve a sütőpapírral együtt lehúztam a tepsiről, így hagytam kihűlni.
5 megjegyzés:
Ígéretes, kipróbáljuk,köszönöm! :-)
Köszi a receptet! Végre valami dl-ben van megadva!:). Én még csak a középen ujjal benyomott, lekváros verzióját sütöttem, tényleg macerás, hogy ne folyjon ki belőle a lekvár.
aarkus, remélem, ízleni fog!
Fidike, évek óta sütök angolszász recepteket, de nem tudom megszokni.
Nagyon szépek lettek a kekszek. Én jobban szeretem a kukorica keményítőt (=puding), szerintem azazl fogom elkészíteni!
Zsuzsa, majd számolj be róla, lehet, hogy más volt a probléma, de én a kukoricakeményítőre gondoltam.
Megjegyzés küldése