2012. május 3.

A kelt tésztánál mindig

be kell vetni valami trükköt, ha szeretnénk, hogy napok múlva is finom legyen.


A pogácsába aránylag sok vaj kell, a csiga tésztájában viszont csak egy kevés olaj kerül, majd sülés közben fogja beinni a fokhagymás vajat. A mákos kalácsot a töltelékhez adott mindenféle gőze tartja frissen és puhán még három nap múlva is, a buktát pedig kicsit kovászolni kell, nem egy napig, mint a kenyeret, csak amíg kicsit felpúposodik.


A jó recept pedig kincs!

2 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Nálunk is a kelt tészta a legnagyobb sláger. A non plus ultra az aranygaluska. És mivel mindig iziben elfogy, nem kell gondolkodni azon, mitől marad friss napok múlva is :-) Szeretnék egy kemencét építtetni a kertünkbe....

florentine írta...

Az aranygaluska? Az nálunk is! A bukta inkább többnapos, az finom reggelire is.