2013. július 16.

2148 g mákom van!

Még gyenge szélben meg kell járatnom párszor, aztán tesztelem, szerintem Rótchild szelet lesz a kóstoló.




Korábban itt írtam róla: októberi vetés és a tavaszi munkák.

9 megjegyzés:

timtimi írta...

Eszembe jutott, hogy gyerekkoromban mennyire imádtam forgatni a mákot, amíg mosás után száradt a napon. A barackos süti most készül, persze mákkal. Te ledaráltad előtte?

florentine írta...

timtimi, nem, a sütibe simán került. mi ez a mákmosás? erről mesélned kell, mert én nem mostam semmit.

Zsuzsa írta...

Mákod van :-)

aarkus írta...

Én meg a mákgubókat imádtam fogdosni, csörgetni-zörgetni!

timtimi írta...

A szelelés részére nem emlékszem, csak arra, hogy annyi vizet eresztettek rá, ami bőven ellepi, a szemét feljött a víz színére, és azt leszedtük.

florentine írta...

aarkus: én is jó sokat csörgettem :-)

timtimi: akkor talán vagy szelelés, vagy mosás, mert a lényege mindkettőnek a szemét eltávolítása. szelés: gyenge szélben egyik tálból a másikba kell átöntögetni, nagy sugárban, jó lassan, nekem ez is nagyon bejön :-)

Angi írta...

Gyönyörűek ezek a mákgubók, az embert pedig olyan sok szép dolog veszi körbe és sajnos sokszor nem tulajdonít nekik nagy jelentőséget.

florentine írta...

Angi: ez így van. A mákvirág és a mákgubó számomra az idei év felfedezése :-)

zazálea írta...

csodálatos.komolyan.