Ami nagyon bevált:
- még nagyon szép a rucola, a múlt héten is csináltam egy adag pestot, most friss dióval, nagyon finom, remélem, ebben a szép időben még tudok szedni
- Limara tonhalas szendvicskrémje a hal kategória nyertese
- a lesütött máj az Ecet és olajról, és az ebből készült májkrém, hiába sok, mindig elfogy
- a töpörtyűkrém (hú de régen ettem!), ilyesmi, csak tejföl nélkül
- juhtúróból készült krém (csak simán a juhtúró és a tejföl kikeverve is finom, ha van, teszek bele zöldfűszert, sót nem, mert a juhtúró elég sós)
- a fehérbabos krémről ódákat tudnék zengeni, ha pépesre van turmixolva, akkor tényleg nem mondja meg senki, hogy miből van, ez egy új dimenzió, én sima pirítóssal szeretem, a crostini nekem már sok hozzá
- a tökmagolaj friss tubicára csorgatva
Amit ki kellene próbálni:
- a legrégibb talán a hummusz, a tahini volt a hiányzó elem, de már a házi változathoz is van recept, erre tényleg nagyon kíváncsi vagyok
- a tojáskrém rengeteg változatban létezik, a Mézesmadzagon ez az uborkás, kapribogyós változat tetszett meg
- a fetát nagyon szeretem, eddig csak tejföllel és sok-sok bazsalikommal kevertem, ez a krém egy kicsit összetettebb, ha mindent nem is teszek bele, de valami hasonló nagyon jó lenne a reggeli pirítósra
- rillette, vagyis francia húspástétom, a kedvenc francia szakácskönyvemben régóta nézegetem a receptet, de pl. a Zsúrkenyéren is van hasonló
Az októberi Gasztrotúra listám pedig:
(5) kipróbáltam egy új vaníliás kifli receptet, de inkább visszatérek a régi receptemhez, azt viszont hozom, ha újra megsütöm, mert én nem sodrom, hanem szaggatom, sokkal gyorsabb
(6) a vargabélest anyukám emlegette mindig, milyen finomakat evett gyerekkorában a barátnőjénél. eddig néhány felejthető kísérletet tettem ez irányba, ezt a receptet meglátva viszont éreztem, hogy alakul, és tényleg, ez anyukám szerint is AZ!
(7) a csokis s'mores nálam a mályvacukor miatt került fel a listára, gasztroműsorokban igen lelkesen mártogatják forró csokiba, grillezik, kíváncsi lettem. egyszerű és gyorsan elkészül, kicsinek tűnik az adag, de éppen elég. mályvacukor kipipálva.
(8) eddig a buktát általában felesbe csináltam, felébe túró, felébe szilvalekvár került, Limara túrós batyuja után viszont azt mondom, a bukta lekváros, a túró viszont batyuba való
4 megjegyzés:
Ó Istenem, mennyi finomságot hordtál itt össze! Tényleg így van, minél hidegebb és sötétebb van, annál inkább kell az embernek az ilyesfajta kényeztetés:)
:-DDD
Hű, kajaidő közeledik! Én is nagyon szeretem ezeket a kenceficéket!
Csináltam egyszer szendvicsezős bulit, akkor ha jól emlékszem, a tojáskrém meg a tonhalkrém mellett még sonkásat meg kolbászosat is kutyultam.
Ez nem volt túl bonyesz, mert mindkettő úgy készült, hogy vajjal összemixeltem (csak a kolbászt nehezen viszi a botmixer).
Meg a múltkor kikísérleteztem a Creme Bonjourt házilag: túró, kicsi tejföl, és meg lehet csinálni a kapros-uborkás, vagy akár a tormás változatot is.
ja, a kolbászt jó hogy írod, arról meg is feledkeztem! nálunk lehet venni nagyon puha kolbászt, abból még kézzel is ki lehetne keverni (nem üzletlánc, kisbolt, tele füstölt hússal, kolbásszal, hurkával, disznósajttal)
Megjegyzés küldése