Itt találtam róla információt, ami nagyon kevésnek tűnt. Az elején sehogy se értettem, hogy fog az a sok meggyhús lejönni a magról és hogy lesz ennyire világos, de már értem, az utolsó fázis a lényeg, a többi csak előkészítés.
Két nap sós vízben áztatás után főztem kb. fél órát, de szemre semmi változást nem láttam, esetleg annyit, hogy erősen habosodott. A szag (nem büdös, de furcsa) miatt szódabikarbónát tettem bele, működött (Katbo-Réka üstben főzte, ez nagyon jó ötlet).
Hagytam kihűlni, majd a két tenyerembe fogva elkezdtem összedörzsölni a magokat úgy, hogy közben peregtek az ujjaim között. Úgy húsz perc és többszöri öblítés után szinte tökéletes lett. Bent szárítottam, mert az első adagot kint ellepte valami bogár. Négy-öt nap szárítás után tüllzsákba tettem, télen jövök a folytatással.
4 megjegyzés:
Nekem is van egy kis zacskónyim tavalyról:) Kíváncsian várom te mit alkotsz majd belőle .)
arszi, meg kell tanulnom varrni...
nagyon szöszölős-tökölős, de megéri:)
én meggymag-párnát készítettem belőle :)
Megjegyzés küldése