mostanában hanyagolnám,
pedig csak az idei nyár nem kedvezett a kerti munkáknak. Panaszra azért
nincs okom, a mélyhűtő és a spájz már így is tele van.
Végre
itt a szilvaszezon, már sül az első adag szilvalekvár, rengeteg szilva
termett, úgyhogy a hétvégére is tervezek még egy adagot. Az őszibarack
még kemény, rengeteg van abból is. Kompót csak pár üveg kell, én már azt
várom, mikor lehet enni.
Főzőtök még mindig
terem, a másodvetett cukkiniról is szedtem már, bár egyelőre inkább csak
virágzik. Gyengebab alig lett, a krumpli apró, a szeder rászáradt a
tövekre. Az eső után a spenótot eredetileg csak szellősebbé akartam
tenni, a vége viszont az lett, hogy felhúzkodtam, a nyár eleji, megnyúlt
tövek alatt rengeteg fiatal tő volt, azok még talán megerősödnek. Sóska
viszont most is van bőven.
Idén a sárga paradicsom a kert dísze. Bőven terem és nagyon finom. Igaz, a nyáron
paradicsomos ételt nem nagyon ettem, de legalább friss paradicsomot nem
kell venni. A San Marzano nem remekel, zöld van, de be nem nagyon érik,
az Ökörszívről pedig egy épet sem tudtam leszedni (eső után azonnal
reped), nagyon érzékeny az időjárásra.
A Kápia
csak az augusztus végi eső után tért magához, addig egyetlen szemet sem
tudtam róla leszedni, de most végre terem, igaz, csak pár szemre számítok. A csili viszont gyönyörű.
4 megjegyzés:
Apukámnál mi is ettünk sárga parit, nagyon finom volt!
Fidike, nagyon ízlik nekem is, jövőre is fogok ültetni.
Ó, nálatok még jön barack? Még csak két hónapja, hogy nálunk is termett, de már hiányzik. Minden hiányzik. A cukkini az állatoknak, a paradicsom nekem, főleg, mikor megérzem a zöldje illatát. Remélem, jövőre leszek olyan ügyes, mint te, és újra örülhetek a veteményesemnek, nemcsak a tiédnek.:)
Meli, van az a hatalmas, pirosra érő korai és van fehér húsú, eltenni való kései barack. Sok. Nem is értem, ilyen száraz évben hogy lehet ennyi. Meg a szilva is. A veteményest a sárga paradicsom húzta ki a csávából, de az olyan finom és bőven terem, hogy feledteti a több hiányát.
Megjegyzés küldése