2015. szeptember 13.

Az életmentők közé tartozik

ez a csokikrém, mert a gyorsan valami csokisat és a gyorsan valamit, amivel meg tudom kínálni a vendégeket kategóriának is a győztese. A csoki krémes, a málna savanykásan pikáns, a keksz ropogós, és ez így együtt villámgyorsan fogy. Ha minden hozzávaló van otthon, pár perc alatt elkészül.



Málnás csokikrém

Hozzávalók személyenként:
3 dkg csoki 
3 dkg krémsajt (a csoki minőségétől és ízléstől függően esetleg kicsit több)
1-2 kk porcukor (étcsokihoz szoktam csak, a tejcsoki elég édes)
1 marék málna (érdemes jól lecsepegtetni)
keksz (Zabfalatok, Amarettini, vagy bármi, ami van otthon)

A málnát kiolvasztom, a nagyobb darab kekszet összetöröm. A csokit gőz fölött megolvasztom, majd ha már csomómentes, leveszem a gőzről, kanalanként hozzáadom a krémsajtot és simára keverem. Poharakba rétegezem és kész is.