2013. május 15.

Imádtam a Sajtkukacra járni,

mindig találtam ott valami finomat! A zabpelyhes szelet ribizlis morzsa változata valószínűleg a legtöbbször sütött sütim, a kávéfagyi és a sütőtökös whoopie pie pedig minden szezonban  legalább egyszer készül.

Ezeket a recepteket szerencsére kinyomtattam, meg a kedvenc rebarbarás sütimet is (rebarbarás pudding), csak most sehol nem találom. Az oldalt valaki pár hónapja meghackelte, a régi receptek elvesztek.

Üzenem neki, és a hozzá hasonlóknak, ha előrébb nem is viszik a világot, legalább mást ne akadályozzanak meg benne!

A Good Food oldalán találtam egy hasonló receptet, és az emlékeimben élőhöz igazítottam (Graham liszt, kicsit kevesebb cukor és margarin, mert a rebarbarához nem használok tejterméket). A rebarbara keményítővel való sűrítése későn ugrott be, majd legközelebb!


7 megjegyzés:

Rita írta...

Ha megtalálod a rebarbarás puding receptjét, szeretném elkérni. Cserébe nézd meg nálam a marcipános-rebarbarás süti receptjét:).

florentine írta...

Fidike, megnéztem a receptet, nagyon jó, szerintem kipróbálom! Nekem sajnos kevés rebarbarám van, nem érzi jól magát, most új helyre ültettem, nyolc tő, de arról még idén nem nagyon lehet szedni. Ha szerencsém van, jövőre rengeteg rebarbarám lesz :-)

A recept szerintem ez lehetett apró változtatásokkal. 125 g margarint és 120 g cukrot habosra kevertem, hozzáadtam két tojást (egyenként), szép levegős massza lett belőle, bele a 175 liszt és 1 kk. sütőpor.
A rebarbarát 2 centis darabokra vágtam, két-három ek. vízben megpároltam, adtam hozzá 2 nagy ek. cukrot és egy tk. gyömbért. Poharakba kanalaztam, rá a tésztát és 25 perc alatt megsütöttem.
Kicsit sok a tészta a rebarbarához (a recept 35 dkg-ot ír, nem mértem, az enyém mennyi, de ennyit tudtam szedni). Kicsit leves lett, de el nem rontotta. A sajtkukacon szerintem volt benne egy kis étkezési keményítő, ami megfogta a levét.

Rita írta...

Köszönöm szépen a receptet, el is mentem! Sok sikert a rebarbara-termesztéssel! (Én itt nem tudok mit kezdeni vele, annyi van, azért is vadászom a recepteket.o:)

Zsuzsa írta...

Én nem tudom mi van, de tegnap megnéztem és a múlt héten minden nap 300 körüli látogatószámot írt a statisztika. Meg is lepődtem, kb 100 szokott lenni. Rákattintottam egyik linkre, h mégis honnan jön ez a magas olvasottság...és ledöbbentem...kb 5 szexoldal jött be :-( Most letiltottam, h a keresőből lehessen hozzám találni...

Turák Kinga írta...

van neki új oldala, de most meg nem mondom, h mi neve, ha eszembe jut, jelzem feléd!

florentine írta...

Kinga, a konyhablog, itt a bloglistámban:-) Teljesen más a tematika, nekem a régi receptek nagyon hiányoznak. Most éppen a mustár (valami fűszerezéssel), mindig van olyan, ami eszembe jut, hogy nem próbáltam ki.

florentine írta...

http://web.archive.org/web/20120530024824/http://www.sajtkukac.hu/?cat=24 ezen a linken most működik a web.archive.org, remélem, marad!