2017. április 3.

Az idei újdonság a bútorfestés,

nincs több haladék, neki kell állni. Az egyik kerti asztalkával kezdem, nagyon ráfér már a felújítás.


A csiszolás kicsit olyan, mint a maratoni kötés, csak ez poros. (Nagyon.)


Sok-sok munka, és előkerül a gyönyörű erezet.


Erre kültéri zománcfesték kerül, de lesz majd krétafesték is, ott nagy a tülekedés, konyhaasztal, székek, tálca, komód, polc áll sorban, meg majd egyszer lesz lambéria is ebben a műfajban, ha már a kisebb darabok meghozzák a rutint.

Szóval most egy hosszú történet veszi kezdetét.

13 megjegyzés:

Jucus írta...

Hű, de kíváncsivá tettél! Érdekelnek a tapasztalataid!Nálunk Párom készül lambériát festeni az erkélyen...ha felkerült az összes lambéria.

MrsYarnart írta...

már vártam ezt a posztot :) egy íróasztalt én is átfestenék. kíváncsi vagyok a tapasztalatokra és a színekre! (nagyon nehezen jött rá a rendszer, hogy nem vagyok robot)

florentine írta...

Jucus, az a lambéria, amit én majd át fogok festeni, az régi. Van egy új típusú (kb. 7 éves, széles lécekből), azon csak selyemfényű lakk van, azt úgy szeretem, ahogy van :-)
Én itt kaptam kedvet hozzá: http://barbikonyhaja.blogspot.hu/2016/07/eloszoba-atalakitas-sajat-kezuleg.html

florentine írta...

Nahét Éva, gondolatolvasó vagy :-)))

Előzetesen annyit, nagy felfedezéseket ne várjatok, már mindenki lefestett előttem mindent, többször is, meg is írta, én csak festem a magamét ;-)

Kati írta...

Nagy lesz az örömöd, amikor elkészülsz az asztalkával, mert
bizonyosan szép lesz.
Használsz maszkot amikor csiszolsz, ugye?

aarkus írta...

Én is most kezdenék bele egy festős projektbe, de annyira fázom tőle, hogy folyton csak halogatom. Szép lett az asztal "pőrén"!

MrsYarnart írta...

én már csiszoltam, igaz, kinn az udvaron, maszk nélkül, egy komódot és egy szekrényt szabadítottam meg az évtizedek alatt rákerült festékrétegektől. most natúr fenyő színűek. géppel csiszoltam. az íróasztal örökölt, bútorlapból készült, varrógép alá szánom. várom a jó időt, mert az udvaron szeretném festeni. amúgy én is tipikus halogató vagyok :)

florentine írta...

Kati, köszönöm szépen :-)
1-1 órát csiszoltam egyszerre, és ez az első komolyabb csiszolásom, a végére megállapítottam, kell maszk is, úgyhogy a következő asztalt már abban fogom csiszolni. Félidőben kezdtem sapkában csiszolni, mert a hajamra is rátapadt és elég durva volt a tapintása. Szóval alakul a védőfelszerelés, igen, kell!

florentine írta...

Aarkus, tökéletesen értem, miről beszélsz. Elég nehéz nekiállni, pedig ha végiggondolja az ember, elrontani nem nagyon lehet. Sok munka, de remélem, megéri.
Az alsó kép már asztali háttérkép, véletlen mozdulat volt, de nagyon jól néz ki :-)

florentine írta...

Éva, ezt nem tudtam géppel csiszolni, mert kicsit homorú-domború a felülete. Igaz, csak egy alap csiszoló, biztos van jobb is, ezzel nem ment. Az alapozás már kész, most napokig száradhat, mert én is várom a jobb időt, hogy folytathassam.

Jucus írta...

Jó kis oldala van Barbinak, köszi! Az a beépített szekrény is szuper!
A sütikről nem is beszélve! :o)

MrsYarnart írta...

most jutott eszembe, hogy én annak idején trisós mésszel segítettem a festéknek lejönni :) most meg azt olvastam, hogy a konyhai zsíroldó is hasonló hatású. de ezt még nem próbáltam.

florentine írta...

Erről már nagyrészt pergett a festék, inkább lecsiszoltam, mint bármi más. A következőn kicsit masszívabban áll a festék, de azt talán nem csiszolom ilyen alaposan.