2014. november 6.

A körkérdések és blogos díjak

kérdéseinek megválaszolása az egyik gyengém, jó ideje halogatom, de így meg egyre több lesz, úgyhogy most összeszedtem magam és rögtön háromra válaszolok. Tovább nem adnám őket, szerintem mindenkit utolért már pár lavina.

1.
Krisztával kollégiumi szobatársak voltunk, és bár elég messze kerültünk egymástól, azért mi tartjuk a kapcsolatot. Kicsit megkönnyíti ezt, hogy most már neki is van blogja. Négygyermekes családanya, van miről írnia :)

Valaha megbántad-e, hogy elkezdtél blogot írni?
Nem, soha, de ez szerintem látszik is, 2011 márciusa óta folyamatosan írom. Ez egy tanulós blog, én nagyon sokat tanultam általa és remélem, másokat is ösztönzök vele.

Van-e olyan személy, akinek a véleménye az írásaiddal kapcsolatban nagyon számít?
Igen, van, de ez szerintem természetes. Nagy elismerés, ha valaki olyan dicsér meg, akiről tudom, hogy remekül köt, horgol, varr, süt vagy szenvedélyes kertész.

Olvassa-e a családod, mit írsz?
Nem, velük inkább beszélgetni szoktam :-) Viccet félretéve, a közvetlen családom kicsi és közel vagyunk egymáshoz, a barátnőim viszont olvasnak.

Mi volt a legnagyobb öröm a naplóvezetéssel kapcsolatban?
Nem tudok egyet kiemelni, de egy-egy kedves megjegyzés a blogon, e-mail vagy hozzászólás a facebookon már sokszor ösztönzött arra, hogy az aktuálisan halogatott bejegyzést megírjam vagy befejezzem végre.

2.
Polixéna Pertltől augusztusban kaptam ezt a díjat, ő a Zöld pamuk nevű blogot írja horgolás, dekorálás témakörben. Csuda dolgokat szedett össze, nézzetek be hozzá.

Mennyi ideje írsz blogot?
4 éve

Mikor kezdtek el hozzászólások érkezni a bejegyzéseidhez?
Az első bejegyzésemhez 6 hozzászólás érkezett, de ez nagyon változó. Kevesebb hozzászólás érkezik mostanában, de ez általános jelenség. 

Mennyi időt fordítasz az írásra?
Mikor hogy. A bejegyzések fejben tovább készülnek, mint a gép előtt. 

Megtérül számodra az írás?
Igen, mindenképpen! Ma ketten dicsérték meg a ravellomat, blog nélkül szerintem ravellom se lenne. 

Mi a legnépszerűbb téma az oldaladon?
Pár receptes írásom vezet, de ez nem csoda, ennek a témának sokkal nagyobb a közönsége, minta a kötésé és a horgolásé.

3.
Hét dolog rólam, ezt pedig Jucus dobta nekem, de olyan régen, hogy már idejét se tudom. Jucus  Az élet napos oldalán gyönyörű hímzéseit, horgolásait és a mindennapok apró örömeit mutatja be.


Régen gyűjtöttem a bögréket, a reggeli kávémat mindig az aktuális kedvencemből ittam. Aztán jó két éve jött ez a narancssárga bádog a kutya mozdonyvezetővel és a két utazó macskával, azóta nem kell másik.

Mindig szerettem volna egy bicskát. Nem mintha nagyon kellett volna a túléléshez vagy bármihez, csak úgy. Venni persze sose vettem, jó egy éve viszont kaptam egyet teljesen véletlenül, és a táskámban hordom azóta. Kétszer biztos használtam már :-)

Göndör a hajam, és (fogalmazzunk így) ez nem mindig tesz boldoggá. Az egyenes se tenne, úgyhogy ezen a problémán még dolgoznom kell, úgy érzem.

Bagoly típus vagyok, éjjel akármeddig bírom, csak korán ne kelljen kelni.

Szeretem a hosszú szárú csizmát és az esőkabátot. Persze szeretek még sok minden mást is, de ezeket még biztos nem említettem.

Az egyik kedvenc filmem a Füles, huszonötödször hallva is felnevettem azon, hogy "Nagyon kérem máshol adja össze a kettő meg kettőt, mert nekem ezer meg egy dolgom van!" Meg azon, hogy "... héber meggyőződésűnek születtem, de később áttértem a nárcizmusra."

Tejföl mindig legyen otthon! Ha napokig nem főzök vele, akkor is. 

5 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

a kötős-horgolós-receptes-kerti bejegyzések mellett nekem újabb személyes kedvenceim a varrósaid. az is jó, hogy olyasmire is felhívod a figyelmet, amit nem vennék egyébként észre. például sok mintát begyűjtöttem tőled. már csak idő kérdése, mikor készülnek el. mondjuk napi 8-9 óra munka mellett jó sok ideig kitartanak :)

florentine írta...

köszönöm szépen, ennek nagyon örülök!

Jucus írta...

Olvastalak! :)
Én is bagoly típus vagyok, asszem szerencsésebb lenne rigó típusnak lenni, sokkal egyszerűbbek lennének a reggelek! :)
Az a bögre csuda édes! Faddi mamám bögréi jutnak róla az eszembe, mindig ilyenben melegítette a tejet papának.

florentine írta...

Jucus, ez pont olyan, mint a göndör és az egyenes haj:) Akinek göndör, egyenesre vágyik, akinek egyenes, göndörre.

Unknown írta...

:)
Bírom a bögrédet és a humorodat is!
Bagoly... én már nem...
Tejföl? Nálunk is alap. De csomó más is raktáron van mindig.
Köszi a feladatot!
Élveztem olvasni, igaz, kissé megkésve. :)