apasztását tervezem minden téren, ez egy ilyen hónap lesz.
A mélyhűtőben rengeteg gyümölcs és néhány zacskó zöldség van,
úgyhogy a főzelékek és a gyümölcsös sütik, öntetek ideje jön.
Meggyes lepény, rote grütze biztosan készül valamikor, és az egyik zacskó borsóból talán fireznzei zöldborsó.
Phzshez hasonlóan odavagyok a paradicsomos húsgombócért, most ezt a változatot néztem ki nála.
Van még mit kipróbálni a kencék közül is. A csicseriborsót többször kitettem már a konyhapultra, meg vissza a
polcra. Üvegben van, hosszú a lejárati ideje, hátrányos helyzetű.
Így a tavasz közeledtével viszont már nemcsak hummusz, hanem akár citromos, lilahagymás saláta is lehet belőle.
Céklás sütit még soha nem sütöttem, de ha szeretem a sütőtököset, a répásat és a cukkiniset, akkor szerintem ez a csokis bársony is el fog fogyni.
És amik januárban elkészültek:
(17) A névnapi torta nálunk szülinapra, málnával. Nagyon finom, nagyon egyszerű, látványos és jól variálható, sütök máskor is. A pihentetés nagyon jót tett neki, azt mindenképpen ajánlom!
(18) A gombócleves. Főzéskor kérdéses volt, hogy ez most finom-e, vagy egyszer megesszük. Finom, csak össze kell érnie az ízeknek. Nagyon kevés füstölt kolbász került bele (úgy egy maroknyi szeletelve), de nagyon jól kihozta az ízeket. A gombócba meg kell egy kis só, majd legközelebb.
(19) A legnagyobb sikere a gerslilevesnek volt ebben a hónapban, az utolsó tányérnál már az újrafőzést fontolgattam.
7 megjegyzés:
Nos, a rote grütze-t rögtön pinneltem is.
Na, nem azért, mert nekem is vannak elfekvő készleteim, hanem mert nagyon jól hangzik:)
Köszönöm!
én a gombóclevest ismerem, nagymamám a gombóc- vagy tészta főzőlevéből készítette. nagyon szeretem. mr yarnart édesanyja kicsit másként készítette: nála a krumpli főzőleve volt az alap. na de ők magyarok, mi tótok vagyunk, így másként fűszerezzük. kíváncsi lennék, vajon mások is ismerik, készítik ezt a levest?
amúgy teljesen nosztalgikus hangulatba kerültem. holnapra már megvan a savanyú krumplileves, amúgy tót módra, de szombaton gombóclevest készítek. kipróbálom a te receptedet :) mert felénk nem tettek bele kolbászt.
Julcsi, az a rote grütze nagyon sokoldalú, csak ajánlani tudom, négy évszakos és jól variálható!
Éva, a krumpli főzőlevéből mi is szoktunk levest főzni. Anyukám gyerekkoromban kapta ezt a tippet egy idős nénitől, erre pont emlékszem.
A füstölt íz nagyon jót tett mindkét levesnek. Szeretem egyébként, bár nem mindenbe és néha csak kis mennyiségben, de a gombóclevesnél pl. kóstoláskor a sokféle fűszer ízét külön-külön éreztem, aztán jött a kolbászka és máris összeállt.
Én először is jól felhalmoztam magamnak egy pofás kis (nagy) készletet, hogy legyen mit apasztanom :-D
Pl. lesz OLYAN kardigánom, tudodmilyen. Felügyelet alatt fogom kötni, hogy ne kanászodjak el :-D
webkamerás felügyeletet szívesen vállalok :-)
Nekem nincsen webkamerám, de majd kötelezem magam a rendszeres írásos beszámolóra :-D Mondjuk egyelőre tilos próbát kötnöm, mert a fickósálat nem fejeztem még be, ennek ellenére grizzlymedvéket horgolok :-D
Megjegyzés küldése