dagaszt, vékonyra nyújt, felteker, keleszt és pirosra süt. Nagy adag, általában 60 dkg lisztből sütök két rudat, napokig friss és puha marad.
Hozzávalók:
1 kg liszt
15 dkg cukor
2 dl olaj
5 dl tej
5 dkg élesztő
csipetnyi só
A kakaós részhez:
2 evőkanál átszitált kakaó
2 evőkanál tej
esetleg 2 evőkanál cukor
És ilyen kifli formában. A 60 dkg lisztből készül adagból két nagy kör, vagyis
16-16 kifli lett.
8 megjegyzés:
óh,klasszikus!
Hú, de guszta! Még sosem sütöttem ilyet (nálunk a fahéjas csiga a nagy kedvenc), de most esélyes...
Nagyon csábító, megjegyzem magamnak :)
Guszta, én is szoktam ezt sütni, de nem lesz ilyen mutatós. A kakót mikor teszed hozzá, külön kevered össze a két színű tésztát?
Judit Eszter, dagasztom, felezem, felét visszateszem a gépbe és hozzáadom a kakaót. Szerintem a titka, hogy nagyon vékonyra kell nyújtani. Elég masszív a tészta, de felváltva nyújtom a sima és a kakaós részt, a rövid pihenő után egész könnyen nyújtható.
Nagyon finomnak lehet, most ebéd után épp jól esne!:)
Én most találtam meg ezt a szép és gondolom nagyon finom kalácsot.Én is kipróbálhatom?Üdv:HCecilia.
Cecília, kiflinek is finom!
Megjegyzés küldése