2011. május 24.

A bodzaszörp akkor lesz finom,

ha a bodzavirág éppen csak kinyílt, szép és üde, eső nem mosta, szél nem fújta. Ez pedig itt egy nagyszerű recept, a siker garantált.
 

Bodzaszörp

35 dkg bodzavirág megtisztítva
3,5 l víz
1 kezeletlen citrom felszeletelve
6 dkg citromsav
1,5 dkg szalicil
2,5-3,5 kg cukor
A hűtőben pár hétig eláll szalicil nélkül is. A receptben eredetileg 3,5 kg cukor szerepel, szerintem 2,5 kg is elég bele. 2-3 nap áztatás után lehet leszűrni.
 
Binocától kaptam a receptet.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Akkor megpróbálom így készíteni, a Te receptjeid mindig sikerülnek. Pár nap múlva. Addigra talán jobban leszek, remélhetőleg virág is lesz még :-)

timtimi írta...

Még nem az igazi a megjegyzés :-) timtimi

timtimi írta...

Ááááááá!

florentine írta...

Megy ez!