2011. április 21.

A "mindenképpen" listám

egyik darabja készült el. A fonal, a szín és a méret szerintem teljes összhangban van, egy röpke pillanatra meg is fordult a fejemben, hogy megtartom, de mentségül nem tudok mit kitalálni, úgyhogy mégiscsak a barátnőmé lesz.


A Bóbitát már ismertem, még a télen egy baktust horgoltam belőle. Érdekes és nagyon szép, tömör szerkezetű, könnyen horgolható fonal, aztán blokkoláskor új arcát mutatta, a puha baktus néhány perc alatt légies és könnyed sállá alakult át. A mályva pedig a rózsaszínnek az az árnyalata, amelyik nem igényel különösebb hozzáöltözést, ráadásul kortalan.
Kisebb, kart befedő kendő volt a cél, így ez most 44 sor és a csipke. Szolid, nőies és csinos darab lett. All shawl-am nekem is lesz, az biztos, hogy milyen fonalból és mikor, az még bizonytalan. A Bóbitát pár hete kiárusították, a színskálája megújul, ma még nincs fent az új, de kíváncsian várom, milyen színek lesznek.



Ez még a blokkolás előtti forma, rövidesen blokkolom, az eredményről pedig beszámolok. Jó fotót nehéz csinálni róla, és nem is csak a (felhős) idő miatt. A színét a fotó sajnos nem adja vissza, leheletnyi lila van benne szürkés felhang nélkül. Remélem, még fotózhatom, nem vállfán és nem szobában, hanem tulajdonosán a szabadban.


Fonal: Barka Bóbita - mályva árnyalat - 
100% biopamut, 150 m/50 g
: 4,5 mm

5 megjegyzés:

wondrlanding írta...

Ó, milyen szép! Nem csoda, hogy szívesen megtartottad volna:) Viselje egészséggel az új gazdája!

GumiPók írta...

Az összhang vitathatatlan, és ráadásul nagyon szép munka! Tényleg igazi nőies darab!

florentine írta...

Köszönöm!

Névtelen írta...

Örülök, hogy csak egy "röpke pillanatig" tartott, mikor arra gondoltál, megtartod. Mert ugye ez a darab tökéletesen illik hozzám. ;))) És az egyik kedvenc színem... Köszönet a remekműért!

Barátnőd
binoca

florentine írta...

Csak mert nem tudtam volna mit kitalálni:-)