A kekszeket már unja a család, abból biztos, hogy marad nekem két nap múlva is, de a zabpelyhes szelet mindig elfogy. Most dőzsölünk, tavaly nagyon sok ribizlit tettem el a mélyhűtőbe, még mindig van belőle. A dőzsölés pedig abban nyilvánul meg, hogy nem zabpelyhes szeletet eszünk, hanem ribizlis morzsát. Sok-sok gyümölcs ropogós sütikéreggel.
A recept kedvünk szerint variálható: morzsának elég a tészta fele télen almával, szezonban meggyel, szilvával. A cukor nálam kevesebb, de ez ízlés kérdése, liszt helyett pedig étkezési keményítőt teszek a gyümölcshöz. A vajat itt is ráreszelem a lisztre, zabpehelyre, mint a pogácsánál, így nagyon gyorsan morzsává gyúrható a tészta. Ha kicsit sok a tészta, el lehet tenni a mélyhűtőbe, hogy később csak a gyümölcsre kelljen szórni. Kis tálkában akár egy adagot is be lehet tenni bármi mellé a sütőbe.
Ribizlimorzsa zabpehely nélkül is elképzelhető, ha valakinek éppen nincs kéznél zabpehely.
3 megjegyzés:
Ezt a morzsás sütit már máshol is láttam. Ki kellene már végre próbálnom.
Gyors, finom, jól variálható és a n g o l :-)))
:) Mégsem az angolsága miatt fogom kipróbálni... :) Ma már a legfontosabb, hogy gyors legyen! :D
Megjegyzés küldése