2011. május 3.

A linzertorta minden tekintetben

nagyon jól szerepelt, szép és finom lett. A fahéjat senki ne felejtse ki belőle, sőt, késhegynyinél több is mehet bele.


A recept előnye, hogy a megsült torta éppen olyan, mint sütés előtt volt, ami nem kis mutatvány ebben a műfajban.

 
Cserébe viszont nagyon lágy a tészta, nehéz vele dolgozni. Amivel könnyebbé lehet tenni, az a sütőpapír között nyújtás. Ha valaki gyorsabb sikerre vágyik, a Mirelle-nél található kakaós linzertorta szenzációs, pont olyan, mint a nagyanyámé volt hajdanán. A tésztából maradt egy darab, folpackba csomagolva a mélyhűtőbe tettem, csak fel kell vágni és kisütni, finom lesz keksznek is.

A tormaszószos tésztához meg nem nagyon van hozzáfűznivalóm, esetleg annyi, hogy a sajtot le akartam hagyni róla, de még időben leesett, hogy annak kell megvédenie a tésztát a kiszáradástól. Egy kevés cheddart reszeltem rá, pont annyit, hogy befedje, nem volt sok, de betöltötte a szerepét.


Ezt a virágot két éve vettem anyák napjára, nem mindig így néz ki, de most nagyon jól időzített.

1 megjegyzés:

Kriszti írta...

Ezekkel a szívecskékkel igazán kedves anyák napi ajándék volt a torta!