2012. január 22.

Hogy miért is haladt olyan lassan

a hexagonok horgolása az elején? Mert valami nem stimmelt vele. Átvariáltam a mintát is és a színeket is, és sikerült, most már minden bontás, minden monitort bámulás, töprengés értelmet nyert, elégedett vagyok vele! És megint tanultam valamit.


Maga a hexagon egyszerűen túl tömör volt, hiányzott belőle a könnyedség, ezért az 1-3-3 kombinációt 1-2-3-ra cseréltem. Érdekes, így már egyetlen kör sem volt, amit elhibáztam, holott az elején elég sokat, és sehogy sem értettem, mit nem lehet ezen megjegyezni. A mélypont a bontás volt, úgy 30 kört felbontani nagyon nehéz, főleg úgy, hogy még fel is tudjam használni a fonalat.

A színekkel sem nem voltam elégedett. A Csipkebogyó és a Púder túl sötét volt ehhez a pasztell kombinációhoz, az Öcsi és a Denim pedig hangulatával sem illett hozzá. Rengeteget töprengtem azon, hogy melyik kéket kellene választanom a hatból, és a Tengerszemet azonnal kizártam, mert világosnak és hidegnek tűnt a képen, pedig nem az, kézbe véve gyönyörű! Persze rendelni nem rendeltem belőle, még jó, hogy a december végi kötős-horgolós találkozó a Barkában volt,amikor megláttam a polcon, azonnal tudtam, megtaláltam a megfelelőt!
A hiányzó narancssárga nagyon belekívánkozott még, és mivel Varga Gabi a mandala terítőjéhez vegyesen használta a Kabalát és a Gilicét, így gondoltam, kipróbálom, milyen két fonal párosítása. A köröknél még észlelhető némi méretkülönbség, de ez összehorgolásnál eltűnik. A Gilice Kajszibarackja pedig a Mimóza, és a Borsó mellett egyszerűen ragyog.


Az összehorgoláshoz nekem a legnagyobb segítséget Alice ábrája jelentette. A hatszögeket többféleképpen lehet összehorgolni, van hozzá leírás és rajz is, de nekem ez az egyszerű megoldás tetszik a leginkább. Eddig 12 kört horgoltam össze, további 26 kör van készen, és ez úgy kb. a szükséges fele.

7 megjegyzés:

Tündérviola írta...

Hű! Nagyon szép lesz!

Tündérlátta írta...

Tényleg lágy tavaszi szél lett a variálással!

Zsuzsa írta...

Gyönyörűséges! Mi lesz belőle? Sajnálom, hogy nem tudtam, hogy küzdesz a hexagonokkal! Nekem ez a japán leírás segített sokat: http://zsuzsasagok.blogspot.com/2011/01/hatszogek-osszegorgolasa.html

florentine írta...

Tündérlátta, Tündérviola, köszi!

Zsuzss, ismerem, linkként szerepel a szövegben:-)
Ajtódísz lesz, kb. 56×70 cm.

Otthon Művek írta...

Azt hittem, takaró! Ajtódísz? Ez mekkora ötlet! Alig várom, hogy megmutasd, ajtóstul!

MrsYarnart írta...

nagyon finom színek! engem teljesen elvarázsoltál!

florentine írta...

Adél, erre én is kíváncsi leszek, főleg technikailag. Lehet, hogy kell hozzá egy léc, már töröm rajta a fejem. Két szögre nem lehet feltenni, az biztos. Nem az enyém lesz, a barátnőmé, de majd igyekszem ajtóstul fotózni. Az egy későbbi fotó lesz, az biztos.

Mrs.Yarnart, örülök, hogy tetszik!