2012. június 27.

Mostanában vannak napok, amikor

nem hogy tűt nem veszek a kezembe, de még gondolni se gondolok kötésre, horgolásra, annyi más dolgom van. Néha persze akad egy kis szabadidő, olyankor folytatom a már megkezdett projekteket, és töröm a fejem a következőkön. Van pár ötletem.

A táska régi vágyam volt és most úgy tűnik kiélem magam. A túlméretezett kötött és a praktikus színű horgolt után megint kötök egyet, ami leginkább előtanulmány a még csak fejben lévő(k)höz. Körben kötés, variációk egy témára.

Amint megláttam Irenka boleróját eszembe jutott a régóta tervbe vett csipkés boleró, neki kellene állni, ha a nyáron hordani is szeretném. Persze rögtön eszembe jutott a sok-sok Gerlepárom, amiből már nagyon szeretnék kötni is valamit a horgolások után, csak éppen felesleges lenne, az ilyenkor túl meleg.
Az első kötésmintát Gerlepárból csináltam, elvégre ez a hobbim. Mit nekem időjárás és célszerűség, a lényeg a spontaneitás! De legalább rájöttem, nincs hozzá megfelelő tűm. Vastagság még csak-csak, kötésmintához elég, de olyan rövid, hogy a bolerónyi méret biztos nem fér rá, úgyhogy beszereztem a hiányzó tűket.

Szeretnék pár girlandot horgolni, ez tűnik most a legjobb ötletnek. Nem bonyolult a minta, apró, így gyorsan elkészül egy-egy elem, vagyis a sok tervezgetés, próbálkozás után talán fel is tudok mutatni valamit! A sok kötés mellett jólesik néha horgolni is valamit, kikapcsolódásképp :-)

A Holdenem pihen, amíg nem lesz olyan pillanat, amikor képes leszek figyelni és számolni. A kendőtest megnövelése nagyon egyszerű volt, de a csipke átszámolása kifogott rajtam. Nina elmagyarázta, remélem, menni fog. Ő a csipkerészt növelte, csodálatos első kendőt kötött!

A pólókat már gyűjtöm, valami lesz belőle, az biztos! Anyahajó némi ösztönzést adott, de a pólók még mindig csak várakoznak. 

A Kreatív Homokozóban Timi és Rita takarókat varr a Gólyahír egyesületnek, egy-egy virággal bárki beszállhat az akcióba. A határidő augusztus 31. és bele kell férnie egy kis méretű borítékba (ezzel az első ötletemet, miszerint én egy hatalmas virágot horgolok, el is vethetem).

Varga Gabi közös horgolást hirdetett a kötős-horgolós FB csoportban, a cél egy Colchique stóla. Gondoltam, beszállok én is a vörös-narancssárga-szürke Delighommal, de még a horgoláspróbáig se jutottam. Egy szerencsés véletlen folytán viszont már tudom, hogy az én se nem kicsi, se nem nagy stólám egészen pontosan mekkora, majd elmesélem ha lesz belőle valami...

És a listám korántsem teljes, ma például Eszter juttatta eszembe a Happy flowert, amit szintén csak tologatok magam előtt. De ilyen kell nekem is, az biztos!

2 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Azt hittem csak nekem van igen hosszú "to do" kötős/horgolós listám. Megnyugtat, hogy nem :-) A boldog virág engem is rabul ejtett :-D

florentine írta...

Zsuzsa, a lista egyáltalán nem teljes:-))