2012. március 8.

Finom, gyorsan elkészíthető, megunhatatlan

és csokis. A recept még Stahl Judit első korszakából való, nála Brownies néven szerepel, bár szerintem ez (csak) egy csokis süti, de mindegy, a lényeg, hogy finom. Vagy hogy gyors, vagy hogy csokis. Mikor melyik. Néha még szülinapi torta helyett is megsüthető.


Nagyon csokis süti

15 dkg olvasztott vaj
15 dkg cukor 
3 nagy tojás 
1 evőkanál vanília esszencia vagy rum vagy brandy
1 evőkanál frissen facsart narancslé

1 teáskanálnyi instant kávé 
15 dkg liszt 
1 teáskanálnyi sütőpor
3 dkg cukrozatlan kakaópor 

15 dkg étcsokoládé apróra darabolva
1 marék aprított dióbél

Először a vajat olvasztom meg, így biztos nem lesz forró, mire sorra kerül, aztán minden más hozzávalót kimérek (száraz hozzávalók egy tálba), aprítok (dió, csoki), előveszek (tojás), ha minden a kezem ügyében van (a sütőpapírral kibélelt tepsi is), a munka felével végeztem. 
A tojást és a cukrot robotgéppel összekeverem és hozzáadom az olvasztott vajat, végül a vanília esszenciát és a narancslevet majd ha már ez is egynemű, beleszitálom a száraz hozzávalókat és spatulával vagy fakanállal összekeverem, az utolsó mozzanatként pedig a csokidarabokat is beleforgatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe (21×25 cm) simítom és rászórom a diót. Közepes lángon a süti vastagságától függően kb. 20 percig sütöm, a lényeg, hogy ne száradjon ki. A teljes átsülés előtti percben ki kell venni, mert akkor finom, ha ragad némi csokis massza a beleszúrt tűre. 


Stahl Judit: Gyorsan, valami finomat! 

2 megjegyzés:

zazálea írta...

nyitom az ablakot,küldd!

florentine írta...

ok, megy!