2014. július 25.

A korábbi blogos ötletek után újabban

a főzős műsorok adják a konyhai inspirációt.

Nigella és Hugh Fearnley-Whittingstall az abszolút kedvenc, minden sorozatukat szívesen nézem. Mellette szemezgetek abból, amit éppen adnak. A sütemények mesés világát, Jamie vidéki konyháját, a Két éhes olaszt és a Világbajnok ízeket mindig szívesen nézem. Néha megakad a szemem egy-egy ételen, amiről még nem hallottam, de jó lenne kipróbálni, eszembe juttat egy régit, látok egy használható fűszerpárosítást, vagy egyszerűen csak elröpít mondjuk Indiába és kedvet kapok a vajas csirkéhez

Így vettem elő újra a céklás csokitorta ötletét, amit nézegettem ugyan korábban, de a hatalmas mennyiségű csoki és vaj láttán arra gondoltam, akkor inkább egy brownies. Fiona Cairns valamivel könnyebb tortát sütött (a recept itt olvasható), kipróbáltam, finom. 

Gordon Ramsay a focacciához adott mostanában új inspirációt. Korábban már sütöttem, de vékony tésztából szerintem csak frissen jó, a kenyeret pedig több napra sütöm. A családi vacsorához jó vastagot sütött (itt az ő receptje), úgyhogy saját kútfőből én is sütöttem egyet. 25 dkg öregtészta, 15 dkg liszt, víz, borsónyi élesztő, 2-3 ek. olívaolaj, só. A második kelesztés végén jó mélyen szúrtam bele a tölteléket (vékony cikk vöröshagyma, fekete olajbogyó, rozmaring, végül a tetejére durva szemű só) és a nagy része szépen bele is sült. Sütés előtt és után is kapott kevés olívaolajat, főleg a töltelék köré locsoltam. 



4 megjegyzés:

aarkus írta...

Ahh, ez a focaccia!!!

Jucus írta...

Úhhh, ez istenien néz ki! Sütőben sül?

florentine írta...

aarkus: erre rá lehet szokni!

Jucus, nekem csak az van, a töksima fajtából :-)

anyahajó írta...

Hú, jól néz ki! Ritkán eszem kenyeret, de ennek el tudnék csábulni.