2014. április 24.

Virágzik az eper, bogyósodik a ribizli

és hamarosan szedhető a málna. Üde és zöld a kert, ilyenkor nagyon szeretem.

A tavaly átültetett eper (itt írtam róla) szép levegős (felső kép), a régi telepítés viszont egy őserdőre hasonlít (alsó kép), de talán még azon is lesz termés. A fokhagyma viszont bejött, tavaly megrágott eper alig volt, úgyhogy ez a párosítás marad!



A rebarbara szintén egy őserdő lett, és ez teljesen váratlanul ért, szóval hely és hely, meg fény azért kell neki, bármilyen igénytelen is. A nyolc tőből az utolsó kettőre vetül árnyék, ezek látványosan kisebbek is. Eddig a mogyoróbokor alatt és a ribizlibokrok között volt, nem csoda, hogy nem mentek semmire.


Ilyen volt ősszel, ebben a bejegyzésben mutattam ezt a fotót és írtam az átültetéséről, és ebben a bejegyzésben írtam a rebarbara viszontagságairól. Úgy nézem, most végre sínen van!


Az április elején átültetett sóska (balra az átültetett, jobbra a régi) szépen megeredt (itt írtam róla).


Másodszor is egyeltem a mákot és nekem ez a többször átfésülős módszer jobban bejön, minta az egyszer, de sokat módszer. Idén ügyeltem rá, hogy a jobb helyen lévő, de valamivel kisebb növényt hagyjam meg, és ne a már most nagy, de a szomszédjához közelebb lévőt. Van még idő, hogy belehúzzanak, és már helyük is lesz hozzá elég. 

5 megjegyzés:

aarkus írta...

Mennyi temérdek munka, és milyen szép látszatja van!

Timi írta...

Megfogadtam a tanácsod és nem csináltam semmit a kertben talált epertövekkel :) Már javában virágoznak és megjelentek az első eperszemek is. Remélem be is érnek :) Mindig nagy élvezettel olvasom a bejegyzéseidet és köszi a sok hasznos praktikus tanácsot. Majd még biztosan fordulok hozzád segítségért, mint kezdő kertészkedő. pl. hétvégén ki szeretném ültetni a paradicsom palántáimat, de még előbb összegyűjtöm a bátorságomat :P Szép Napot! Timi

florentine írta...

Timi, ennek nagyon örülök! Nálunk éjjel volt 3 mm eső, meg talán napközben még jön hozzá, és pár paradicsompalántát én is ki fogok ültetni (még kicsik, a szebbeket kiválogattam). Kérdezz bátran, ha tudok segítek :-)

florentine írta...

aarkus: köszi szépen!

Monika írta...

Szegény rebarbara tavaly elkerült egy rossz helyre,mert ahol volt, ott magaságyás lett.Ha összeszedem magam,akkor ma még át tudom ültetni.Horror áron van a boltokban.ott nem is vennék,csak meglepődtem.
Hely kellene, illetve több magaságyás, de ahhoz ember is kell.