2014. április 9.

A gyöngyike ellep mindent,

ez most már tény. Pár éve csak a ház előtt volt egy kisebb virágágyás körbeültetve vele, aztán kicsit nem figyeltem, és már mindenütt ott van. 


A megrendszabályozás első lépése a metszőolló, úgyhogy idén elvirágzás előtt levágtam az összes virágot, most már ne hullassa a magját. Meglátom, mire megyünk így, ha ez nem elég, jövőre ki is ásom a legrenitensebbeket.
 
 
Madársalátát is csak egyszer vetettem, aztán a következő tavasszal mindent ellepett. Tavaly ellene léptem fel, virágzás előtt kihúzkodtam, idén már jóval kevesebb van, jövőre meg talán már csak mutatóban lesz néhány itt-ott. Szóval működik a módszer, csak résen kell lenni. 
 
Ültettem cukkinit és gömbcukkinit (palántázva tejfölös vödörbe is és szabadfölbe is) és tűzdeltem a fűszerpaprikát. Mindig akad valami teendő.

4 megjegyzés:

Paat írta...

No, akkor ezen a ponton SÜRGŐSEN jelentkezem a kiásandó feleslegért, amennyiben tényleg arra vetemedsz. Nálam a fakérgezett rózsaágyásban lakik egy csoportjuk, de ott nem tud szaporodni, így minden évben örülök, hogy legalább az ismert létszámú sereg kibújt és nem ette meg mindenféle hülye pocokság:)

florentine írta...

Paat, egy csomó felesleg van, mert EZT nem eszik ki az egerek. A petrezselyem nagy részét bezzeg igen, ősszel volt két sor, most meg úgy kell megkeresni a maradékot.

Juhmeli írta...

Mi vakondból és tücsökből állunk jól.:(
A gyöngyike, érzem, nekem való. :) A szomszédnéni már ígért, hogy ősszel szed fel nekem. Nagyon örültem neki.

florentine írta...

Vakondom nekem is van, de főleg a gyepen (ami nálunk nem fű, hanem minden más) túr, a zöldségágyásokban nagy kárt nem tesz.

A szomszéd néni gyöngyikéje tökéletes lesz. Amúgy nem ment át? Ez itt nagyon szaporodik. Nálunk a nemesített ibolya jött át a szomszédból. itt a fotó róla http://szinreszin.blogspot.hu/2011/04/van-ki-gyonyoru.html