2012. július 7.

Magozáskor eltettem minden

egyes meggymagot, most van egy szép adag, még jó, hogy időben utánanéztem, nem csak megszárítani kell, hanem előtte áztatni, főzni is.

Itt találtam róla információt, ami nagyon kevésnek tűnt. Az elején sehogy se értettem, hogy fog az a sok meggyhús lejönni a magról és hogy lesz ennyire világos, de már értem, az utolsó fázis a lényeg, a többi csak előkészítés.
Két nap sós vízben áztatás után főztem kb. fél órát, de szemre semmi változást nem láttam, esetleg annyit, hogy erősen habosodott. A szag (nem büdös, de furcsa) miatt szódabikarbónát tettem bele, működött (Katbo-Réka üstben főzte, ez nagyon jó ötlet).
Hagytam kihűlni, majd a két tenyerembe fogva elkezdtem összedörzsölni a magokat úgy, hogy közben peregtek az ujjaim között. Úgy húsz perc és többszöri öblítés után szinte tökéletes lett. Bent szárítottam, mert az első adagot kint ellepte valami bogár. Négy-öt nap szárítás után tüllzsákba tettem, télen jövök a folytatással.




4 megjegyzés:

arszi írta...

Nekem is van egy kis zacskónyim tavalyról:) Kíváncsian várom te mit alkotsz majd belőle .)

florentine írta...

arszi, meg kell tanulnom varrni...

Katalin írta...

nagyon szöszölős-tökölős, de megéri:)

zazálea írta...

én meggymag-párnát készítettem belőle :)