Anyukám szedte
az egész családnak. Az előző években a száras levelekből egy
csokorral mindig tettem vízbe is, mert úgy hűvös helyen egy hétig
friss marad. A tépett, ömlesztett levelekből már nagyon nehéz
válogatni, így idén szépen csokorba szedte és összegumizta már
szedéskor. Gondolom, nem kell ecsetelnem, egy ilyen csokorral
mennyivel könnyebb bánni, mint az ömlesztett kupaccal.
A medvehagymát még mindig frissen
szeretem a legjobban, meg a belőle készült pestot, de Limara pogácsája nagyon csábító, talán a napokban megsütöm.
4 megjegyzés:
Én kipróbáltam Kern Ági medvehagymás-diós kuszkuszát. Valami csudafinom:)
Felétek is terem a medvehagyma? Azt hittem csak Pécs körül van...(meg a Kertészeti Egyetem kertjében-de onnan nem merek szedni) Én is csináltam medvehagyma pestot! Ha olajjal leöntöd, akkor nem romlik meg (nem kell betenni a fagyóba). Én tettem bele pici aszalt paradicsomot, de maradt még 10 dkg. Ahhoz nem tudsz valami jó kis recit (nem szeretnék kenyeret sütni)?
Julcsi, köszi, pont van itthon kuszkusz, úgyhogy nézem is a receptet.
Zsuzsa, itt is van valahol az erdőben, Apukám pár éve volt az erdésszel, de annyit kanyarogtak, hogy csak erdőjáró talál oda. Ez a Bakonyban lett szedve, ott rengeteg van. Amit fagyasztok, azt télen esszük. A túróba aprítva nagyon szeretem, tejföl sem kell bele, mert úgy levet enged.
Megjegyzés küldése