2012. április 16.

Az idei medvehagymát


Anyukám szedte az egész családnak. Az előző években a száras levelekből egy csokorral mindig tettem vízbe is, mert úgy hűvös helyen egy hétig friss marad. A tépett, ömlesztett levelekből már nagyon nehéz válogatni, így idén szépen csokorba szedte és összegumizta már szedéskor. Gondolom, nem kell ecsetelnem, egy ilyen csokorral mennyivel könnyebb bánni, mint az ömlesztett kupaccal.


A medvehagymát még mindig frissen szeretem a legjobban, meg a belőle készült pestot, de Limara pogácsája nagyon csábító, talán a napokban megsütöm.

4 megjegyzés:

Julcsi írta...

Én kipróbáltam Kern Ági medvehagymás-diós kuszkuszát. Valami csudafinom:)

Zsuzsa írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Zsuzsa írta...

Felétek is terem a medvehagyma? Azt hittem csak Pécs körül van...(meg a Kertészeti Egyetem kertjében-de onnan nem merek szedni) Én is csináltam medvehagyma pestot! Ha olajjal leöntöd, akkor nem romlik meg (nem kell betenni a fagyóba). Én tettem bele pici aszalt paradicsomot, de maradt még 10 dkg. Ahhoz nem tudsz valami jó kis recit (nem szeretnék kenyeret sütni)?

florentine írta...

Julcsi, köszi, pont van itthon kuszkusz, úgyhogy nézem is a receptet.

Zsuzsa, itt is van valahol az erdőben, Apukám pár éve volt az erdésszel, de annyit kanyarogtak, hogy csak erdőjáró talál oda. Ez a Bakonyban lett szedve, ott rengeteg van. Amit fagyasztok, azt télen esszük. A túróba aprítva nagyon szeretem, tejföl sem kell bele, mert úgy levet enged.