2012. április 3.

Az eddigi legjobb, és legfinomabb répatortám

így sikerült. Jót tesz neki, ha kicsit pihen a torta, mert a fűszerek (én szerecsendiót is reszeltem bele) összeérnek. Egyszerű, finom és egy kis dekorációval akár alkalmi tortát is készíthetünk belőle. Egyedül a sütésére kell figyelni, gyenge közepes tűzön hosszabb ideig kell sütni a sárgarépa nedvességtartalma miatt, mint egy átlagos kevert tésztát. Másfél adagot tettem a 21 cm-es tortaformába, ez már családi méret.


A recept a Csak a puffinon olvasható, az ibolya kandírozásához pedig Fűszeres Eszter bejegyzésétajánlom.

9 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Nagyon szeretem a répatortát! Igaz most böjt van, nem eszek ilyesmit, de húsvét után megsütöm! Én másik recit használok, de ez is tutinak hangzik!

florentine írta...

Zsuzsa, én most cseréltem le a régit, az is finom volt, de ez üzembiztos is.

ursa minor írta...

A répatorta az, amit sütni kell.
Én is nagyon szeretem; a barátom szülinapján pedig minden évben ez képviseli az állandóságot, a többi mindig mozgó tényező :))
Tök jó lett a fotó is! Nyamm.

florentine írta...

Sütni kell, mert nagyon finom, így van:-)

MrsYarnart írta...

igen! mi is nagyon szeretjük! köszönöm a receptet, kipróbálom hamarosan. a díszítés is jól sikerült, tetszik! én még ünnepi alkalomra is büszkén tenném az asztalra így, ibolyákkal.

florentine írta...

MrsYarnart, ez a most megelőlegezett ünnepi tortánk:-)

Adél írta...

Fantasztikusan néz ki, bizonyára vérré vált bennetek! Kellemes ünnepeket!

florentine írta...

Adél, ez nagyon jó, remélem:-D
Kellemes ünnepeket!

En - Hababann írta...

Nagyon szép lett az ibolyákkal! :)