2011. december 23.

Sokáig gondolkoztam azon,

hogy kell-e (persze hogy kell, de hogy néz ki rajtam?) pár gombolyag patak a nyakamba, aztán úgy döntöttem, legyen, legfeljebb felbontom. Horgolás közben már sejtettem, hogy nem bontok, mert ahogy haladtam a horgolással, a kék jeges árnyalata úgy változott át valami egészen mássá.

 

Duplán a nyakamba tekerve szeretem hordani a leginkább, így viszont szinte már vállmelegítő. A minta egy láncszem eltéréssel ugyanaz, mint a Négy évszak nyakmelegítője, mégis, mintha teljesen más lenne. Mivel itt nem vízszintesen, hanem hosszában fut, összetekerve minden szabályossága elvész, sőt, inkább játékossá válik.


A madárlátta vállmelegítőm tanulsága volt, hogy a 6.0-os tű nagy ehhez a fonalhoz. Blokkolás után túl nagy lett és túl vékony. A minta szép maradt és arányos, nem megnyúlt, hanem egyszerűen csak már nem olyan vastag és meleg, mint amilyent szerettem volna. Vállmelegítőből átment stólába. Van azonban még egy esélye, a FB kötős-horgolós csoport legújabb kedvence ez a cseles és mutatós stóla, kipróbálom működik-e, aztán ha nem, új formát választok neki.

Ehhez a vállmelegítőhöz 4.0-es tűt használtam, blokkolás után ugyan jelentősen megnőtt a mérete, de a végeredmény tökéletes lett. A szélessége 14 cm helyett 21 cm lett, a hossza pedig 142 cm helyett 156 cm.



(a pálcák közé csak egy láncszem került)
Fonal: Barka Gerlepár - patak árnyalat - 
50% bambusz, 50% pamut, 76 m/50 g
: 4.0 mm
Súly:  204 g



Ha pedig végzek mindennel, amit karácsonyra szántam, akkor előveszem a kötőtűket, mert az nem lehet, hogy én ebből kimaradjak.



Idén bejegyzéssel már nem jelentkezem, 

BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONY KÍVÁNOK MINDENKINEK, 

aki erre jár!

9 megjegyzés:

Szilvi írta...

Olyan gyönyörű ez a téli szín!

Tündérviola írta...

Szép lett, nekem tetszik a színválasztásod! viseld egészséggel!

Nina írta...

Nagyon szép, a gombócot nézve nem is látjuk bele néha, mennyire klassz dolog születhet egy fonalból. Viseld örömmel :) És hozd el 28-án ezt is :))
Boldog Karácsonyt kívánok!

florentine írta...

Köszönöm! Nina, szerintem ebben megyek:-)

Szilvi írta...

Hűha, az utolsó előttiből én se maradhatok ki! :)

Faragó Nóri írta...

Csodálatos lett úgy, ahogy van! :)
Boldog karácsonyt kívánok Neked!

florentine írta...

Köszönöm!

Judit Eszter írta...

Nagyon szép, elegáns lett....békés karácsonyt kívánok!

florentine írta...

Köszönöm!