2011. december 12.

Az elmúlt pár héten rengeteg jó

karácsonyi ötletet gyűjtöttem, megvalósítani azonban már csak egyet-kettőt tudok ezek közül.


A Pardon my Chaoson talált kis karácsonyfáról rögtön tudtam, ez kell nekem! Én a kandiscukor pálcikájára tűztem fel az egyráhajtásos pálcákból horgolt szalagot és egy parafadugóba szúrtam. Első kísérlet, a forma variálható, nálunk karácsonykor az ünnepi terítéket fogja díszíteni.

Ez a színes, sálat formázó papír dekoráció rengeteg apró ötlet forrása lehet. Mellesleg Owen Glidesleeve szerint ez az ősz. Nagyon tetszik!

A lécekből összeállított fa most nagyon divatos, ehhez hasonlót adventi újságokban is láttam. Egyszerű, színes és vidám, engem teljesen elbűvölt. Idén már biztos nem lesz, de jövőre nagyon szeretnék egyet.

Ez a lenyesett ágakból barkácsolt dísz szintén sokoldalúan használható. Nagyobb, üres falfelületen, szobaajtón akár ennél nagyobb méretben is jól mutatna, kisebb változata pedig szinte bárhova kifüggeszthető. A pöttyös vicces, de meg tudnám szokni.

Varrósok! Kinek van otthon több méter, évek óta (maradjunk csak éveknél) fel nem használt szalagja? Itt a remek lehetőség, most néhány métert el lehet passzolni. Meg levágott farmerszárat is, mellesleg.

Ezzel a fával nincs különösebb tervem, csak néha megnézem. Talán egyszer rajzol nekem valaki egy hasonlót.

3 megjegyzés:

Szilvi írta...

De jók! A horgolt karácsonyfához mindjárt keresek valami zöld fonalat. :)

Gabella írta...

Nagyon örülök, hogy ma idetévedtem! Csupa jó ötlet! Ez a kis fenyő, a mákos linzer, az ishler, a horgolt girland... Szerintem találok még más izgalmasat is! Köszi!!!!!!

florentine írta...

Szilvi, Gabella, gyertek máskor is!