2011. július 7.

Párhuzamosan futó munkáim

eddig nem igazán voltak, egy Luna Lovegood sálra emlékszem, amit egy kendővel együtt horgoltam, semmi másra. Vagyis ha valamit félretettem, azt ott be is fejeztem. Ilyen van azért, ezt eddig azzal magyaráztam, hogy nincs szezon, nem kell most a meleg sapka, a nyakmelegítőnek meg már minek álljak neki. Ősszel meglátom, lesz-e folytatás.


Most viszont végem van, a Barka Fonal Kabala és Limonádé fonalai teljesen beszippantottak, azt se tudom, melyiket vegyem először kézbe. Kendő, stóla, poncsó - ezek közül valamelyik biztosan lesz, tervezgettem már, de fonalat nem találtam hozzá. Fancsila már horgolt a Kabalából egy babatakarót és készül nála a Limonádé Oázis színéből is egy kendő, gyönyörűen látszanak a színek. Varga Gabi pedig a Fesztivál fonal Mojito színéből horgolt egy nagyszerű kendőt.

A Kabala Délibáb, Mediterrán és Fieszta színeiből rendeltem, próbaképpen a Délibábból horgoltam egy darabot. Csodálatos kék színei és gyönyörű fénye van, a tapintása pedig fantasztikus. Az egyszerű Gilice, és a légies Felhő tökéletes ötvözete. Ebből bármi lehet, bár az én színem valószínűleg inkább a Mediterrán lesz, a kék mellett abban zöld árnyalatok is vannak.


A Limonádé egy vékony bambusz fonal, a Szivárványból egy nagyinégyzetes kendőt kezdtem el, nyáriasan vékony és csodálatosa puha tapintású. A Törökszegfű és a Fekete-erdő színei is elvarázsoltak, pont ezeket a színeket és árnyalatot kerestem régóta, de eddig elérhetetlen volt.


Közben pedig van egy majdnem kész munkám, azt azért jó lenne befejezni. Egy hatalmas virág állványaként szolgáló pilleszéket szeretnék eltüntetni a Gilice Henna, Cseresznye, Puszedli és Medvemama árnyalataival. Alakul.


Mindig ámulva nézem a közös kötős felhívásokat most éppen Limaránál, horgolótűvel is mehetnék, hiszen a felhívás a kézimunkázóknak szól, csak sajnos az ország másik felén lesz.

Közben Timtimi is befejezte a girlandot, náluk a gyerekszobába került, Langhy pedig azt írta, a kocsiba fogja kitenni. Férfi ;-)


 

4 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

hát ezek nagyon gyönyörűek! nem csoda, ha nem tudsz ellenállni, én is legszívesebben mindet egyszerre!!! lenne egy kérdésem: mi a neve a fonalnak a felső képen a bal oldali alsónak? (hmmm... nem biztos, hogy értelmesen fejeztem ki magam... elég késő van)

florentine írta...

Értem, a többit megneveztem, később észrevettem én is. Az a Kabala Fieszta árnyalata, már nincs készleten. Sajnos.

Annás írta...

Nem csodálkozom a lelkesedéseden, én is teljesen belehabarodtam a Limonádé fonalba :) Egyszerre háromfélét is horgolok belőle, mert nem tudom eldönteni, melyiket szeressem jobban... A székre készített huzatodnál fantasztikusak a színek, gratula!

florentine írta...

Köszönöm!