2012. szeptember 25.

A blokkolás fontosságát

három falevéllel illusztrálom.


Keményítettem is, blokkolás előtt 1 dl meleg vízben bő 2 evőkanál cukrot oldottam fel, hagytam, hogy a levélkék megszívják magukat és blokkoltam. Kicsit tartósabb az állaga, úgy hiszem.


Persze füzér lett belőle.


9 megjegyzés:

Jucus írta...

Nagyon látványos a különbség - a bejegyzésedtől megjön az ember kedve ilyen apróságoknak is nekiállni. Eddig féltem pl. karácsonyfa díszt csinálni, hogy fogom a végén olyan szép simára "csinálni"?:o) Most már tudom!

Névtelen írta...

Szia! A levélkék leírását hol találhatnám meg? Régóta vadászom ilyesmire, jól jönne az óvoda őszi dekorálásához. Előre is köszönöm a választ! Egy lelkes óvónéni

florentine írta...

Jucus, a másik módszer a keményítős, kipróbálom azt is, aztán beszámolok. A nagyinégyzetes szívecskéből kettő kint lóg a nappaliban, az egyik most hajolt meg egy kicsit (Kabala), azokon tesztelem.

Lelkes óvónéni:-), saját fejlesztés, de szívesen leírom. Kis türelmet kérek, hozom!

jeszizsu írta...

Jééé, ezen a cukros dolgon elcsodálkoztam ... Nem ragad az?

Én az étkezési keményítőt főzöm fel, az nagyon bevált.

florentine írta...

jeszizsu, nem, megszáradva nem ragad. Nekem így, próba nélkül a puding fura:-)

MrsYarnart írta...

eddig ez a legszebb őszi dekor :)szerintem. a cukros dologhoz csak annyit hogy sok évtizedes, bevált dolog. a csipkeholmik nagy részét ezzel keményítették régen is.

Zsuzsa írta...

Határozottan tetszetős :-) Ügyes vagy nagyon! A cukros dolog most ugrott be nekem is, nagynéném azzal keményítette a csipkét...én átlátszó hobbi ragasztóval keményítettem volna, de ez környezettudatosabb és jóval olcsóbb is :-) Engem lenyűgöznek ezek a díszek, de egyenlőre nem tudom hova tenni őket (van egy félig megvarrta zászló bunting-om, nincs erőm befejezni, mert nincs hova tenem...)

Névtelen írta...

Előre is köszönöm a leírást! Lelkes Óvónéni

florentine írta...

MrsYarnart: köszönöm!

Zsuzsa: van olyan, hogy átlátszó hobbi ragasztó:-D
Iroda?