2012. augusztus 22.

Mielőtt horgolni kezdtem,

rengeteg gasztroblogot olvastam és faltam a szakácskönyveket. Mindenféle receptek jöttek-mentek a konyhában. Volt, ami nagyon finom volt, mégse készült többször, van, ami azóta már a mindennapok része lett.

A horgolással egy időben a kíváncsiságom elkezdett a fonalak, színek és minták felé fordulni, gasztroblogot már csak néha olvasok. Új receptet alig  próbálok ki, pedig a kezem ügyében rengeteg van.
 
Hogy egy kicsit felrázzam ezt az énemet is, úgy döntöttem, egy éven keresztül minden hónapban (legalább) három új receptet próbálok ki. Harminc nap alatt ez könnyen megvalósítható, hiszen mennyivel gyorsabb megfőzni egy levest, sütni egy süteményt vagy akár még befőzni is egy adag lekvárt, mint horgolni egy táskát vagy kötni egy kendőt! Az első havi tematikán még töröm a fejem, mert van miből választani, de hamarosan döntök, és szeptemberben indul a

blogközi gasztrotúra!

Akinek van kedve, csatlakozzon! Nem kell hogy gasztro legyen, hiszen mindenkinek más-más területen vannak kipróbálásra váró ötletei, de most itt a lehetőség, hogy a régóta vágyott dolgok megvalósuljanak!

9 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

tetszik az ötlet!

Tündérviola írta...

Nagyon jó ötlet! Én is szívesen betársulnék!

fenci írta...

én is benne vagyok, rajta!

Pantu írta...

Most, hogy elolvastam ezt a bejegyzésed, eszembe jutott a Julie és Julia - Két nő, egy recept című film.
Abban készült a Boeuf Bourgignon, ami nagyon megtetszett, el is határoztam, hogy egyszer elkészítem. Persze el is felejtettem. De most megtaláltam a receptet magyarul, szóval előbb-utóbb biztosan bekerül a fazekamba. Köszi, hogy eszembe juttattad!!!
http://www.nlcafe.hu/noklapja/20091104/julie__julia_receptjei/

florentine írta...

MrsYarnart, Tündérviola, fenci, hajrá!

Pantu, valami ilyesmi volt a célom. :-)
A BB nagyon finom, mindenképpen próbáld ki, aztán kitárgyaljuk...


anyahajó írta...

Ez jó, beszállok! Épp ma állapítottam meg, hogy az évben 103 szakácskönyvet vettem, ehhez képest vagy a szokásost főzöm, vagy fejből találok ki receptet. Szóval igen, havi háromnak menni kellene!

anyahajó írta...

nem 103, hanem 10+ :)

florentine írta...

gyere:-D

zazálea írta...

tökély!