lemaradásban vagyok. Hetente sütök egy kenyeret vagy tubicát, néha pogácsát, buktát, a többi meg valahogy elmarad. Pedig hogy szeretem ezeket a gyönyörű formákat! Legyezőkalács, rózsapogácsa, masni, koszorú. És micsoda nevek! Emsaimadas, gibassier, lussebullar, fantan.
Úgyhogy induljon a gasztrotúra 2. évada, mostantól minden hónapban kipróbálok egy újabb kelt tészta receptet, ami még ráadásul szép is. A képen a 0. hónap kakaós csigája, alatta pedig a linkgyűjtemény, ebből lehet választani. A későbbiekben ezt a listát bővítem, ha találok újabb receptet.
Édesek
Orosházi banánlevél (kakaós/fahéjas/vaníliás)
Lussebullar (svéd sáfrányos tészta Luca napra)
Gibassier (narancsos, ánizsos Provance-i péksütemény)
Dán briós (diós vagy mákos)
Citromos legyező
Almás táska
Ensaimadas (spanyol briós)
Estonian kringel (észt fahéjas koszorú)
Fahéjas fantan
Meggyes virágok
újak
Csudakalács (Nutellával)
Kígyórétes
Mákos buborék kalács
Mákos margaréta
Túrós papucs
Tobzoska (kevés mákkal)
Szüreti kalács
Fahéjas matyórózsa
Almás napsugár kalácska
Harmonika kalács
Habcsókos kalács
Badambura (azerbajdzsáni péksütemény mandulával)
Sósak
Hajtogatott tepertős falatok szilvalekvárral
Napraforgó (sonkás) (2014. július)
Sajtkrémes koszorú
Sajtos-baconos masni
Töltött-csavart tészta (szalonnás, sajtos) (2014. január 5.)
Kolbászos papucs
Napraforgó kenyér
Török rózsapogácsa
Császárzsemle
Spenótos ricottával töltött kenyér
újak
Sajtos kelt szívek Valentin napra (formázása itt látható) (2013. december 1.)
Hot dog, egy kis csavarással
Sajtos kifli
Kombe (juhtúrós-kolbászos vagy sonkás, lényegében bármivel jó, ami van otthon) (2014. február 10.)
Juhtúrós kalács
Tobozkalács
Zöldfűszeres virágok
Spenótos virág
Gyakran készítem
Tökmagos pogácsa
Kakaós kalács (feltekerve)
Bukta
Acma (puha török zsemle Graham lisztes változatban)
Fokhagymás csiga
Túrós batyu
Hajtovány
5 megjegyzés:
http://www.limarapeksege.hu/2012/02/sajtos-kelt-szivek-valentin-napra.html
Ezt is próbáld ki, édesen szoktam, nagyon jó készíteni.
Ügyes vagy , szeretm a blogodat, jó hogy írod!
Judit
jó kis felsorolás. a fokhagymás csigával kezdem, de utána rögtön a gibassier fog jönni :) szeretek új recepteket kipróbálni!
Judit: köszönöm szépen! a receptajánlót is és a dicsérő szavakat is!
Éva: csak szólok a fokhagymás abbahagyhatatlan
Impozáns lista, muszáj lesz válogatni belőle, a csigák meg csodaszépek!
köszi aarkus!
Megjegyzés küldése