2013. november 12.

A kert téliesítése lassan befejeződik,

mostanra már csak a kevésbé kényes gumósok és cserepes virágok maradtak.

A ma kiszedett dália és kannavirág gumói leterített dobozokon száradnak pár napot. Nedvesen, sok földdel nem lehet eltenni, mert a kórokozók meglepik és tavaszra elrohad vagy megpenészedik a gumó. 


A kála és a kardvirág gumói pedig már leszáradva, dobozokba rakva várják a tavaszt. 

A kiültetett enciánt felére vágtam vissza (most úgy 1 m), hogy le lehessen vinni a pincébe. Vödörbe ültetve várja a cserepes virágokkal együtt a tavaszt.

A levelesek gyönyörűek a kertben. A salátánk tavasszal nem volt ilyen szép mint most (sőt, nem is volt, mert a tél végén feldta), szedhető a sóska és a spenót, a borsmustár egy őserdő és szép zsenge a kapor is. 


Balra fent egy nagy tő sóska, alatta két zeller, köztük egy kósza kakukkmák, alul két sor spenót, kapor szórványban, fent a saláta katonás rendben és a maradék két tő a torma (nagy, lyukacsos levél).  Nagyításért kattints a képre.

Nagyanyám kedvence volt a szarkaláb, az is hozott még egy szál virágot, és nagyon jól bírja a kakukkmák is ezt a hűvös időt. 


2 megjegyzés:

Paat írta...

De jó, hogy a Te kerted is ilyen még. Mi még találunk paradicsomot is és a kaliforniai spenótot kaszálni lehetne. A kelbimbó ideje meg csak most jön... Nem bírom, ha valakinek már szeptember végére fel van ásva az egész kertje:)

florentine írta...

felásva?! ugyan már :-) meg egyébként is, olyan sok minden van még!