2013. június 21.

A sok eső után most itt az első hőség,

nézzük, milyen a kert! 


A nagy meleg miatt eper már nem nagyon lesz, de maga a növény nagyon szép. Már most is bőven hozott indát, úgyhogy remélem, idén nagy eperátültetést hajtok végre! A málna most kezd érni, nagyon sok lesz rajta, ha a hétvégén tényleg kap egy esőt. A szedernek még úgy két hét kell.

A borsót megviselte a hideg tavasz, a korai nem lett olyan szép, mint szokott lenni. Van még egy ágyás, ami most virágzott el, és van egy, ami most fog, remélem, ezekből már a hűtőbe is jut.

Arasznyi a tarkabab és a korai vetésű csemegekukorica már a derekamig ér. Idén szokatlanul szép a sárgarépa és a petrezselyem, van most virágzó (kicsit nyúlrágta ugyan, de van!) és most bújó zöldbab is, a mángoldot pedig már lassan szedhetem (ez a Shakshuka nagyon tetszik).

Ilyen szép krumplink viszont talán még soha nem volt! Kíváncsi vagyok a föld alatti részére is.


A mák miatt megint aggódom. Rettenetesen ellepte a tetű, a hónaljhajtásokból fejlődő kisebb gubókat pedig a penész, le kellett permetezni.

A magról vetett hagyma elég gyér, de legalább a dughagymás szép. A cukkini is várat magára, pedig terveim vannak vele!

Az amarillisz mellett talált paradicsomról lassan már lehet szüretelni, a magról vetettek viszont csak most virágzanak.


Tavaly még csak megmutatta a termését a meggy, idén pedig szépen termett.


Minden évben megpróbálom lefotózni azt a sok fehér pillangót, ami körbetáncolja a levendulát a legszebb napsütésben, de a gépem nem nagyon akar engedelmeskedni. Idén azért sikerült legalább egy részletfotót hozni.


1 megjegyzés:

Unknown írta...

"sok fehér pillangót, ami körbetáncolja a levendulát a legszebb napsütésben,"
Milyen szép így leírva is! Nemhogy a kép! :)