2013. január 8.

Hosszú hónapok óta szemezek

ezzel a mintával és lelkesedésem cseppet sem lankadt a karácsonyi készülődésben, úgyhogy ideje nekiállni! Tetszik az eredeti, egyszerű megoldás és nagyon szeretem ilsefin gombos változatát is, úgyhogy kell nekem egy ilyen! Vagy kettő? Nézzük a dilemmát!


1. Van egy hasonló, csavart mintás vállmelegítőm, olyan félgarbós magasságú nyakmegoldással, vastagabb, téli változat, sokat hordom, a fazon tehát úgy érzem, rendben lesz.

2. Van egy halom Gerlepárom, abból nagyon szeretnék már kötni valamit. Bevásároltam még tavalyelőtt belőle, úgyhogy van pár gombolyag Puszedlim és Madárláttám (2011-es szín, már nem kapható, a kéknek és a zöldnek egy égészen fantasztikus keveréke), vettem hozzá két gombolyag Sólymot, és van még kétféle rózsaszínem (baba és mályva).
Ez utóbbi kettő együtt nem csíkozható, fehér nincs hozzá, de jobb is, nekem nem előnyös a sok rózsaszín. Marad a két barna, de azt hiszem, az túl sötét lenne, vagy a Madárlátta és az egyik barna. Vagy mégse? Egyszer már nagyon bejött nekem a rózsaszín-barna páros, de az egy mamusz, ez meg egy vállmelegítő. Dönteni nem tudok, Gerlepár elnapolva.

3. Van vörös-narancs-szürke Delighom, és vettem hozzá két gombolyag Selyemcukor Libikókát, a kötésminta alapján egy álom. A Libikóka puhasága nagyon szépen ellensúlyozza a Deligth kissé szúrós tapintását és a vastagság is pont jó.
Magában a Delight kevésbé tűnik számomra hordhatónak, az alapszínnel azonban mesés a csíkozása. Ez a színátmenetes-egyszínű páros egyébként teljesen lenyűgöz, sok helyen láttam hasonlót, a kedvencem Eszter Andrea's Shawl-ja.

Következtetés:
Ezennel leszoktam a deszépezaszín/milyenpraktikusésmostakciós alapú vásárlásról, eztán csak konkrét projekthez konkrét mennyiséget veszek, és mivel ez nem az első ilyen eset, szerintem nem lesz nehéz betartani. 

Terv:
Ha megkötöttem ezt a változatot és tényleg olyan jó, mint amire most számítok, kötök egy hasonlót Gerlepárból, ahol a csíkozást nem a szín, hanem a minta adja.

Ráadás:
Ilsefin blogja teljesen lenyűgözött, úgyhogy mostantól a bloglistámban szerepel. Ízelítőnek a kötősöknek a Jasmine-t a  horgolósoknak pedig Katten Karlsson-t ajánlom, a ravon pedig itt találjátok a munkáit.

10 megjegyzés:

VKOrsi írta...

hűűűűű egy ilyen nekem is kell!

ursa minor írta...

Nekem is!!!! Jaj, de jó! Alig várom már, hogy kicsit jobban belejöjjek a kötésbe! A tiéd nagyon szuper lesz!!!

anyahajó írta...

csini ez is és az ajánlott blog tényleg szuper!

Timici írta...

jujj ez már nálaim a favoritban egy ideje, de a tiedtől kaptam jobban kedvet hozzá :)
és fonal ügyben pont így vagyok, ahogy Te és pont erre az elhatározásra jutottam a napokban :D

florentine írta...

ugye, lányok, ugye! kell egy ilyen :-)

Paat írta...

Nagyon szép az a zöld csíkos, és mekkora ötlet az az egy elütő színű sáv! Fonalvásárlás: biztos sikerül is majd így tenned, aztán mire eljutsz a projektig (amihez vetted a fonalat) gyorsan el kell használnod a javát egy beelőzött ötlethez. De persze nem mindet... Így jutsz el ismét a maradékokhoz:)))) - nekem ez a módszer nagyon megy:)

MrsYarnart írta...

mostanában én is szemezek ilyen csíkos mintákkal. a tiéd nagyon finom színű!

Maris írta...

Olyan kardigánt találtam, de olyat, ezen a ilsefine blogon, jaj :-D Kellett ez nekem???? :-D

florentine írta...

Persze hogy kellett, ez nem is kérdés! Na de melyik az????

Maris írta...

Ilsefinnél Silk-cardi, eredetileg meg egy Drops: http://www.ravelry.com/patterns/library/111-18-jacket-with-3-4-sleeves-in-alpaca