2011. november 25.

Évek óta szerettem volna valami hozzám illő

adventi koszorút és ajtódíszt kreálni, de ez eddig nem nagyon sikerült. Ötleteim voltak ugyan, próbálkoztam is ezzel-azzal, de igazán elégedett egyikkel sem voltam. Most azonban Colette megmutatta végre a megfelelő irányt: készítsünk adventi koszorút az újrahasznosítás jegyében.

 
Az első ötletem nekem is az volt, ami Zelnicének: csíkokra vágok egy kimustrált inget, betekerem vele a koszorút és néhány gombbal díszítem. Filcem nekem nincs, az nálam szóba se jöhet:-) Aztán további inspirációként Colette összedobott egy koszorút, ami annyira megtetszett, hogy idén teljes egészében az ő ötletét valósítottam meg. A koszorú legnagyobb előnye, hogy a hengerek  megadják a színes, és különböző ideje égő gyertyák illúzóját, viszont a mécseseket biztonságosabb meggyújtani, mint a gyertyát. Nem csepeg, nem folyik és bármennyit égethetem.

Az ajtódísz még hátravan, de ötletem már van. Két dolog tetszett meg nagyon a sok-sok ötletből, amiket az elmúlt hetekben láttam: a keksz kiszúrók és a fonalgombolyagok díszként való felhasználása. A kiszúrókat több módon láttam: egyszerűen szalaggal felfüggesztve, koszorúvá összeragasztva, vagy egy-egy kiszúrót díszként használva. A fonalgombolyag is szerepelhet díszként, vagy akár a fonalgombolyagokból összeillesztett koszorú is nagyon mutatós. A kivitelezés még hátravan, de a koncepció már világos, csak le kell ülni és megvalósítani.

6 megjegyzés:

Judit Eszter írta...

Jó ötlet és szép megvalósítás, tetszik!!

florentine írta...

Köszönöm!

Otthon Művek írta...

Nagyon jól néz ki, tényleg olyan, mint a nem egyszerre meggyújtott gyertyák, mekkora ötlet! Szépen megcsináltad, tetszenek a színei is.

florentine írta...

Adél, ezek voltak itthon (meg harminc másik :-)))

Colette írta...

Öröm volt látni, hogy ennyire megtetszett és inspirált a koszorú! Az oviba is voltam, ott is ahányan készítették, mindegyik egy kicsit más lett... így formáljuk a képünkre a dolgokat! Köszönöm, hogy velünk tartottál!

florentine írta...

Colette, én köszönöm a ötletet és a naptárat!