2011. október 10.

Mostanában pöttyösbe botlok

mindenütt. Julcsi másfél óra alatt varrt magának egy fantasztikus szoknyát, pöttyös terítőn fotózza az őszi dekorációt, Zelnice összepöttyözia noteszeit, de Réka tásákája sem megy ki a fejemből nyár óta.
Pöttyöset viszont csak blogokon látok, venni semmit nem tudtam, úgyhogy mostanában egy pöttyös mobiltokon törtem a fejem, hogy végre valami pöttyösöm nekem is legyen. Zazálea minimalista stílusú virágos mobiltokja adta az utolsó lökést, csak semmi virágszár, az nekem túl bonyolult, elég pár pötty is, hogy feldobjak egy sima alapot. 


A mobiltok a Kabala Palacsintájából készült csupa kispálcából. Az első kísérlet 3.0-as tűvel készült, de kicsit elméreteztem és úgy feszült, mint egy kinőtt nadrág, ezért felbontottam és a következőt már 3.5-ös tűvel horgoltam. Kicsit lazább lett, és végre tökéletes méretű.

Az én mobiltokjaimon se gomb, se hajtóka, ellenben passzentos, így alul két ujjal összecsípve könnyű kivenni belőle a telefont. Korábban már horgoltam pár mobiltokot, de most kicsit finomítottam a technikán.

Eddig az alap középvonalánál kezdtem és körbe-körbe haladtam, de így minden sor sarkainál bonyolódott a helyzet. Most pedig alapnak egy megfelelő méretű téglalapot horgoltam,


amit végül körbehorgoltam, így sokkal könnyebb méretezni, hiszen ilyen apróságnál minden szem számít.


A kész mobiltok alja pedig így néz ki:


A körbehorgolás után az első sorokat horgolva úgy tűnik (főleg kisebb szemeknél), mintha tovább terülne, de nem, pár sor után szépen megemelkedik és láthatóvá válik az oldala. Ekkor érdemes még egyszer méretet venni, ha nem stimmel, könnyű visszabontani. Az alap körbehorgolása után már csak a sok-sok kispálca van hátra, ha pedig egyszínű lesz a mobiltok, még a sorzárással, magasítással sem kell törődni, lehet spirálisan haladni. A díszítés pedig lehet bármi, amit csak szeretnénk.

Hogy maradjak a minimalista stílusnál, az utolsó sorban a kispálcák közé egy-egy láncszemet horgoltam.

A karácsony bizony közeledik, ha valaki horgolt ajándékot is szeretne adni, kisebb daraboknál már fejben kell készülődni, a nagyobbaknál pedig már a fonallal, színnel, mintával kell foglalkozni. Az elkövetkező hetekben pár olyan bejegyzést teszek közzé, amivel a karácsonyi készülődésben szeretnék segíteni. Lesznek horgolt apróságok, karácsonyi dekoráció és receptek. Személyre szabható apróságok sora, amik jól jönnek így karácsony táján.

Kártyatartó párja itt olvasható.

10 megjegyzés:

Otthon Művek írta...

De aranyos lett!
Kedves, hogy leírod a készítését, van aki el tudja készíteni egy kép alapján, vagy magától is, de valahol mindenki elkezdi...

florentine írta...

... és van, aki rájön, jobb lett volna máshol kezdeni:-)

florentine írta...

ja, és valaha volt egy összevarrós kísérletem is, de azt nem ajánlom senkinek.

Julcsi írta...

Csodálkoztam, miért nézted meg annyiszor ugyanazokat a bejegyzéseket. De már látom:)))
És köszönöm! Te egy tündér vagy!

Eryka írta...

Ó, de jó. Kedvem lett mobiltokot horgolni. :)
Várom a további ötleteket. :)

florentine írta...

Julcsi, varrjál még ilyeeeeeeet! Annyira szép!

Eryka, most készül a kártyatartó párja, még a héten felteszem, és ma érkezik pl. Vitorlás a Barkától, mert abból is tervezek valamit:-)

Kerol írta...

Nahát! Tényleg nemsokára itt a Karácsony! Köszi az ötletekért!!! :)

florentine írta...

Szívesen:-)

ursa minor írta...

Szuper ötlet, köszi, épp most tanítok horgolni egy kislányt, úgyhogy megvan a következő óra "anyaga"!! ;)

zazálea írta...

én ilyet nem (sem) tudok!