2011. augusztus 16.

A szeder idén gyönyörű,

rengeteg van belőle. Lekvárnak és turmixnak is kiváló.


A turmixhoz a szedret kicsit megfőzöm, majd ha kihűlt, átnyomom egy passzírozón, dobozokba adagolom és mehet a mélyhűtőbe. A turmix egyharmada szeder, kétharmada joghurt, jelképes mennyiségű cukrot vagy mézet szoktam tenni bele, reggelire most is, télen is nagyon finom. A szederfagyihoz is ezt használom, méricskélni nem nagyon szoktam, de a színe annak is hasonló.

Ha friss gyümölcsből készítem a tumixot vagy a fagyit, akkor a színe lila lesz, az íze pedig egy kicsit vadabb, amolyan erdei jellegű. Finom nagyon, de a téli tároláshoz inkább ezt a változatot ajánlom, mert jóval helytakarékosabb és a két hozzávaló összekeverésén kívül már nem sok dolgunk lesz vele. Zabpelyhes keksszel remek napindító!


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jók a fotók! No meg a pohár is! ;) Megkóstolnám a szederfagyidat (is)! Puszi! Kriszta