körülbelül ezek a kulcsszavak. Kiadós, ez is fontos, és van benne egy csavar, 40 dkg reszelt cukkini (vagy bármilyen tök, csak zsenge legyen). Ez pont arra jó, mint a sárgarépa, szaftos lesz tőle a süti. Évek óta sütöm, megunhatatlan.
Tökös-mákos pompon
3 egész tojás
25 dkg cukor
2 dl olaj
35 dkg liszt
15 dkg darált mák
2 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
40 dkg reszelt tök
30 dkg meggy
A cukkinit meghámoztam, kivájtam a magját és lereszeltem, a meggyet egy szűrőben alaposan lecsepegtettem.
A tojást és a cukrot robotgéppel habosra kevertem, majd belecsorgattam az olajat. A lisztet, a mákot, a sütőport és a szódabikarbónát egy tálba szitáltam, összekevertem, majd hozzáadtam a tojásos masszához. Egy lyukas közepű fakanállal összekevertem, majd hozzáadtam a tököt (ez lazít a sűrű tésztán) és a meggyet. Lazán összeforgattam és egy nagy (35×35 cm), sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem.
Tűpróbáig közepes lángon sütöttem. Sütéskor arra kell ügyelni, hogy a cukkini nedvességtartalma miatt gyorsan nem lehet sütni, forró sütőben csak megég. Néhányszor ránéztem, a sütés végén kicsit visszavettem még pár percre a közepes hőmérsékletet is.
A recept a barátnőm közvetítésével jutott el hozzám, a megyei napilapból származik, hagyományos őrségi sütemény.
3 megjegyzés:
Ez de jól néz ki!!!!
Mert ez csak egy kép. Ha megkóstolod, nem ezt mondod:-)
200fokon 30 percig
Megjegyzés küldése