Túrótorta
10 dkg vaj
10 dkg cukor
3 tojás
1 evőkanál citromlé
egy kevés citromhéj
50 dkg túró
1 vaníliás pudingpor
vagy 40 g étkezési keményítő
vaj, zsemlemorzsa vagy keményítő a tepsi kikenéséhez
Egy 18 centis kapcsos tortaformát kivajaztam és zsemlemorzsával meghintettem.A vajat a cukorral habosra kevertem, majd egyesével hozzáadtam a tojásokat, végül a citromlét és némi citromhéjat. A végén beleszitáltam a keményítőt és a tortaformába simítottam. Közepesen meleg sütőben addig sütöttem (kb. 50 perc), amíg a torta teteje megszilárdult. A sütő ajtaját egy fakanállal résnyire nyitottam és 10 percig a sütőben hagytam hűlni.
Most túl folyósnak találtam a masszát és tettem még hozzá egy evőkanál étkezési keményítőt, de ettől megrepedt a torta teteje. Az eredeti mennyiséggel egyenletesebb marad a teteje és krémesebb maradt az állaga, így most kicsit masszívabb és több gyümölcsöt kíván. Sütőport nem teszek bele, mert csak sütés közben emeli meg a tésztát.
Újabb verzió:
A recept változatlan, de sima tepsiben (15×20 cm) sütöttem. Hogy ez eddig miért nem jutott az eszembe?! Gyorsabban megsül és krémesebb az állaga. Kicsit áttörtem a túrót, mert nagyon darabos volt. Aszalt sárgabarackkal is finom.
2 megjegyzés:
Nagyon szeretem a túrós dolgokat. Azt hiszem, ezt is kipróbálom. Nagyon guszta!
Tuti, hogy ezt a receptet kipróbálom! Egyszerű, de rendkívül finom.
binoca
Megjegyzés küldése