2011. június 17.

Én már ribizlit látok mindenütt,

napok óta ribizlit szedek, mosok, szárazok. Lesz lekvár a kakaós linzertortára, fagyasztott, hogy bármikor tudjak zabpelyhes szeletet sütni, és csinálok fagyialapot is, mert az otthon készült gyümölcsfagyi páratlan.
Chili & Vanília receptjét használom, de ha ribizli vagy szeder fagyi  készül nálunk, akkor én a gyümölcsöt megfőzöm, passzírozom, és ezt a krémet teszem a fagyiba. Teszek így el a mélyhűtőbe is, télen nagyon jó gyümölcsjoghurtnak vagy turmixnak.

A ribizlis sült túrótorta pedig nagyon finom, de most se süti, se kép, csak a merengés, hogy milyen finom is volt tavaly.

A sok ribizli mellett van egy kis cseresznye, meggy és málna is, csak horgolás nincs. De lesz, mert például borsópucolás közben (na az is volt) nagyon jókat lehet fejben horgolni.

Meg játék is lesz, hamarosan.

2 megjegyzés:

Adél írta...

Ó, szegény lány! A ribizliszárazás olyan sziszifuszi!
Viszont a terveid vele.... Feltétlenül megéri. Hajrá!

florentine írta...

Már látom a végét:-)