2017. október 3.

A karácsonyi gömb is a terveim

között szerepel már egy ideje, de mivel pár éve a hagyományos fa helyett patchwork kép a fám, nincs mire aggatni. Szeptember közepi határidővel vettem részt egy őszi/karácsonyi cserebere ajándékozásban, így az augusztusi pihenőm alatt esténként gömböket kötöttem.



A gömb technikai kivitelezését itt találjátok, a mintákat pedig a Pinteresten.

Kötés közben pedig eszembe jutott, hogy idén kell pár új dolgot készítenem, vennem karácsonyra, és nem ártana, ha lassan eldönteném milyen legyen:

  • Az ajtódíszt évek óta szeretném megújítani, ideje elkezdeni ötletelni hogy milyen legyen, mert tavaly rútul kifutottam az időből. Ez volt egyébként eddig a kedvenc, az első évben szép is volt, kibírt két-három hetet, aztán a következőben három nap alatt töppedt apróra a párától. Lehet, hogy idén is csinálok egyet, de nem a bejárati ajtóra.
  • Adventi koszorú (évek óta üvegtál, mécsestartó, gyertyák, idén hagyományosat szeretnék fenyővel és tobozokkal).
  • Új fát szeretnék varrni (2015-ben dobtam össze az utolsó pillanatban egy nagyon egyszerű patchwork fát, aztán 2016-ban idő hiányában nem készült el az új/javíott/szebb/jobb), de idén azért jó lenne.
  • Izzósort is kell venni, tavaly december közepén már nem volt választék, a régi még kibírta, de az újabb szezon már kétséges.

5 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

nagyon jók!

Kati írta...

Mindig jó ötleteid vannak: kedvesek és szépek a gömbök!

aarkus írta...

Szépek a gömbök, és inspirálóak a terveid. :-)

florentine írta...

Köszönöm nektek :-)

Jucus írta...

Mekkora ötlet és micsoda szépek! Ügyi vagy!
(Diego mekkorát játszana vele! :o))