2015. május 19.

A múlt heti helyzetjelentést követően

éjjel esett 8 mm eső, ami a semminél éppen csak több, de kiültettem minden palántát. Képek nincsenek, majd ha túlélik, Mici viszont mindig szép, nézegessük inkább őt.


A paradicsomot főleg nem fotóztam, a nyugalom megzavarására alkalmas képek lennének, az enyémet legalábbis megzavarja minden reggel és este, amikor megnézem őket. A kiültetett 30 tőből 5 már elpusztult, 5 élet és halál között, a többi simán szánalmas, és bármi lehet belőle. Bár néha úgy érzem, leginkább semmi. (Tavaly szépek voltak, itt mutattam.)

Idén viszont a paprikám szép (tavaly meg a paprikával volt gond), szóval a paradicsomokat valószínűleg már ki kellett volna ültetni, de hova, ha betonkemény a föld és sivatagi az éghajlat?

A bársonyvirág és a szárzeller jól bírta a tejesdobozt és a kiültetés nem viselte meg őket. A bársonyvirág bimbós, kíváncsian várom, milyen virágot hoz.

Cseresznye alig lesz, a korai sárgabarack viszont tele apró gyümölccsel, pedig azon a héten, amikor virágzott, hideg és szeles idő volt. Ki érti ezt? A fűszerkertem új szerzeménye a lestyán (egy jó nagy tövet kaptam) szépen megeredt.

Az eper már érik, de olyan apró, hogy büntetés szedni. A sok és apró nem éppen jó párosítás, ha eperről van szó. (Itt egy tavalyi fotó, sok és szép volt.)

A dáliák is szépek. Kevés a csiga, így idén az éjszaki vödrös dáliamentő akció elmaradt (itt meséltem róla). A kedvenc rózsámon 16 bimbót számoltam meg, de még az átültetett töveken is van 4-5. Egy erősen gondolkodott, hogy megmaradjon-e (száradt és a vágási felülete az épnek tűnő részen is barnás volt), de már az is hajt. 

6 megjegyzés:

aarkus írta...

Buddhamacskának mi a becsületes neve nálatok? Szépséges példány.

florentine írta...

Mici. Véleménye szerint ha süt a nap (és van kaja) szép a világ :-)

florentine írta...

Ja, és a nevét a Mici néni két élete című film után kapta, bár neki nem párhuzamosan volt két élete, hanem egymás után (kitette valaki).

Annás írta...

Mici meseszép macska, gyakrabban mutogathatnád :)

florentine írta...

Annás, ez után ha valamihez nincs képem, vagy ha valamit elrontok, vele dekorálok :-D

Jucus írta...

Még mindig szeretek ám a kertedről olvasni, csak mostanában ritkábban van időm jönni...Mici egy cukorfalat! Majd megerősödnek azok a palánták!
A táskáid valami csodaszépek, nagyon ügyes vagy! Irigyellek is a varrni tudásodért, mert nagyon szépen varrsz!